Ζητούν την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Ν.Δ

Ζητούν την παραμονή Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Ν.Δ
Meeting of the Parliamentary Group of the New Democracy Party, in Athens, July 8, 2015 / , 8 2015. Sooc

Μπροστά σε ενδεχόμενες καταιγιστικές εξελίξεις και ενώ το κόμμα μπαίνει σε εκλογική ετοιμότητα, ετοιμάζεται κείμενο με αίτημα να μην ανοίξουν μέσα στο καλοκαίρι οι διαδικασίες διαδοχής, αλλά ο προσωρινός πρόεδρος να παραμείνει στο τιμόνι μέχρι νεοτέρας

Κείμενο με το οποίο ζητούν την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας για διάστημα από μερικούς μήνες μέχρι και ένα χρόνο (δηλαδή έως το τακτικό συνέδριο του 2016) ετοιμάζουν γαλάζιοι βουλευτές.

Όποια κίνηση αναμένεται να προχωρήσει μετά την ψήφιση την επόμενη εβδομάδα του δεύτερου νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα και προτού ο κ.Μεϊμαράκης ανακοινώσει όπως φέρεται να έχει αποφασίσει άμεσες διαδικασίες ανάδειξης του επόμενου προέδρου της Ν.Δ ακόμη και εντός του Ιουλίου, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Διαδοχή όμως μέσα στο καλοκαίρι και σε ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό είναι κάτι που δεν θα εξυπηρετούσε και πολλούς από τους επίδοξους διαδόχους (ορισμένοι εκ των οποίων φέρονται πάντως ενοχλημένοι με το διλημματικό τρόπο με τον οποίο τίθεται το ζήτημα), ενώ το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών το Σεπτέμβριο -το οποίο έχουν αφήσει ανοιχτό και δημοσίως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- προκαλεί επίσης προβληματισμό για το πότε πρέπει η Ν.Δ να ασχοληθεί με τα εσωκομματικά της.

Ο ίδιος ο κ.Μεϊμαράκης άλλωστε στην ομιλία του κατά την ψηφοφορία επί της συμφωνίας και των μέτρων έθεσε ως χρονικό ορίζοντα για να ξεπεραστεί ο κίνδυνος το Σεπτέμβριο οπότε και αναμένεται να κλείσει η νέα πιο μακροπρόθεσμη συμφωνία και μαζί της κάθε συζήτηση για Grexit.

Ο κομματικός μηχανισμός της Ν.Δ σε κάθε περίπτωση ετοιμάζεται και για ενδεχόμενο εκλογών και για τη διαδικασία της διαδοχής. Ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος συγκάλεσε χθες το Διαγραμματειακό Συντονιστικό Όργανο του κόμματος, όπου συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν από την επόμενη εβδομάδα, σύνοδοι των προέδρων των ΝΟΔΕ σε όλη τη χώρα. Και προχθές ο κ.Παπαμιμίκος, στον οποίο ο κ.Μεϊμαράκης έχει δώσει εντολή να ζητήσει από τις υπηρεσίες του κόμματος να βρίσκονται σε ετοιμότητα για εσωκομματικές εκλογές εντός του θέρους, συναντήθηκε με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ Κώστα Καραμανλή.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα