Ράλι Ακρόπολις. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αγωνιστική δράση.

Ράλι Ακρόπολις. Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την αγωνιστική δράση.

Οι συμμετέχοντες στον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, όπως και στον 1ο και τον 2ο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, πήραν εκκίνηση στην καθιερωμένη τελετή έναρξης, που φέτος, όπως και το 2009, πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου

«Οι αυριανές ειδικές είναι γρήγορες. Ελπίζω να μη βρέξει, γιατί θα γλιστράνε πολύ. Οι συνθήκες στο χώμα είναι καλύτερες απ’  ό,τι πίστευα. Τις περίμενα σκληρότερες, αλλά νομίζω πως αυτό θα αλλάξει στο δεύτερο πέρασμα. Στόχος μου να τερματίσω και να μαζέψω βαθμούς».

Αυτά δήλωσε λίγο μετά το πέρασμά του από την ράμπα όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή εκκίνησης του εφετινού Ράλι Ακρόπολις, ο Lappi Esappekka. Ο Φινλανδός οδηγός της Skoda ο οποίος προηγείται στην βαθμολογία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι,  έκανε τον τρίτο χρόνο στην κατατακτήρια ειδική διαδρομή σήμερα το μεσημέρι.

Ο Kevin Abbring με το ολοκαίνουργιο Peugeot 208 R5 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στη κατατακτήρια ειδική του Ράλι Ακρόπολις, με αποτέλεσμα να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει πρώτος τη σειρά εκκίνησης που επιθυμεί για το αυριανό εναρκτήριο σκέλος του αγώνα. Ο Craig Breen με το δεύτερο 208 R5 της Peugeot Rally Academy, σημείωσε το δεύτερο χρόνο της ημέρας.

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της αγωνιστικής δράσης στο Ακρόπολις ξεκίνησε το απόγευμα. Οι συμμετέχοντες στον 3ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι, όπως και στον 1ο και τον 2ο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, πήραν εκκίνηση στην καθιερωμένη τελετή έναρξης, που φέτος, όπως και το 2009, πραγματοποιήθηκε στη γέφυρα του Ισθμού της Κορίνθου, το χαρακτηριστικότερο σημείο της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου, που για πέμπτη συνεχή χρονιά αποτελεί το επίκεντρό του.

 Η καθαρά αγωνιστική δράση, ξεκινά αύριο στις 09:00, οπότε τα 29 πληρώματα που εκκινούν στον αγώνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι  θα αναχωρήσουν από το service park για την 1η ειδική διαδρομή του αγώνα, τον Άγιο Ιωάννη 1. Η διαδρομή της πρώτης ημέρας περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές αποκλειστικά σε ασφάλτινες επιφάνειες (τρεις επαναλαμβανόμενες), συνολικού μήκους 124,62 χιλιομέτρων.

Παράλληλα, η αυριανή πρώτη ημέρα σηματοδοτεί την έναρξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, αφού κάθε ημέρα του αγώνα προσμετρά ξεχωριστά στο εθνικό Πρωτάθλημα. Τα 46 πληρώματα που θα εκκινήσουν στο πλαίσιο του Παν.Π.Ρ. θα καλύψουν ακριβώς την ίδια διαδρομή με τους πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα