Περιοδεία Τζιτζικώστα στην Ημαθία

Περιοδεία Τζιτζικώστα στην Ημαθία

Τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και το νοσοκομείο Βέροιας επισκέφτηκε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές, Απόστολος Τζιτζικώστας

Περιοδεία στην Ημαθία πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη, στελέχη και υποψηφίους της «Αλληλεγγύης».

Η επίσκεψη, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ξεκίνησε από την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου όπου ο Ηγούμενος της Μονής αναφέρθηκε στην ιστορία της και παρουσίασε στον Περιφερειάρχη το σχέδιο αναστήλωσης της, για το οποίο έχει ήδη υποβληθεί σχετική μελέτη στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Aκολούθησε η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου ο κ. Τζιτζικώστας, ενημερώθηκε από την προϊσταμένη της ΙΖ Εφορίας Αρχαιοτήτων κα. Κοτταρίδη για το μεγάλο έργο της αναστύλωσης του βασιλικού ανακτόρου και την κατασκευή του Μουσείου της Βεργίνας, έργα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ στην Κεντρική Μακεδονία και εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς.

Η περιοδεία συνεχίστηκε στο Νοσοκομείο Βέροιας, όπου ο κ. Τζιτζικώστας ενημερώθηκε για το έργο επέκτασής του από την διοικήτρια του νοσοκομείου κα Μούρτζιου, καθώς και στο εργοτάξιο του οδικού άξονα Πατρίδα – Νάουσα, όπου ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε τις εργασίες της ολοκλήρωσης του, που κινούνται με γοργούς ρυθμούς, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας . Στη συνέχεια έγινε συνάντηση με πολιτιστικούς, κοινωνικούς και οικονομικούς φορείς της Ημαθίας, όπου παρουσιάστηκαν ζητήματα που απασχολούν τους θεσμικούς φορείς.

Η περιοδεία του Περιφερειάρχη στην Ημαθία ολοκληρώθηκε με συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου με την “Πρωτοβουλία Αγροτών” στην περιοχή της Κουλούρας όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα της καθυστέρησης καταβολής των αποζημιώσεων των αγροτών που επλήγησαν από θεομηνίες, καθώς και ζητήματα που αντιμετωπίζουν με τις μη καταβολές των επιδομάτων από τον ΕΛΓΑ εξαιτίας μικρών οφειλών από την πλευρά των Αγροτών. Τόσο ο κ. Τζιτζικώστας, όσο και ο κ. Καλαϊτζίδης στάθηκαν αλληλέγγυοι στα αγροτικά ζητήματα, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για το γάλα, αλλά και την αλλαγή του φορολογικού νόμου που πλήττει τα εισοδήματα των αγροτών της χώρας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα