Αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών ζητά η Ν.Δ

Αλλαγές στη φορολόγηση των αγροτών ζητά η Ν.Δ
Κοπή τριφυλλιού σε χωράφι σε ημιορεινή περιοχή του δήμου Πύλης. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Σύσκεψη Μεϊμαράκη με τριάντα βουλευτές αγροτικών περιοχών. Η Συγγρού αναζητεί ισοδύναμα για τη στήριξη των αγροτών και υποστηρίζει με νόημα ότι δεν πρέπει να πληρώσουν τις κομματικές υποχρεώσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Προβληματισμό για την αύξηση της φορολόγησης των αγροτών εξέφρασαν στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη τριάντα βουλευτές αγροτικών περιοχών σε συνάντηση που είχαν μαζί του εν όψει της ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου την επόμενη εβδομάδα.

Οι βασικές ενστάσεις των γαλάζιων αφορούν στη φορολόγηση του καθαρού εισοδήματος κατά 29% από το πρώτο ευρώ και την προκαταβολή φόρου.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ είπε στους βουλευτές σύμφωνα με πληροφορίες ότι θα προσπαθήσει να περάσει το μήνυμά όπου πρέπει, και στην κυβέρνηση και στους εταίρους, ώστε να αλλάξει ό,τι είναι δυνατόν προς την κατεύθυνση της στήριξης των αγροτών.

«Για τη ΝΔ το θέμα των αγροτών δεν είναι συντεχνιακό αλλά προτεραιότητα καθώς καταστρέφεται η πρωτογενής παραγωγή και μάλιστα την ίδια στιγμή που η συγκυβέρνηση ανεβάζει τη φορολογία για να εξυπηρετήσει κομματικές υποχρεώσεις αυξάνοντας το κράτος και κάνοντας διορισμούς», αναφέρουν πηγές της Συγγρού. Με άλλα λόγια η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει ισοδύναμα από τη μείωση του δημοσίου και την άρση δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν τόσο οι αγρότες.

Νέα συνάντηση του προέδρου της Ν.Δ και των βουλευτών αγροτικών περιοχών θα πραγματοποιήθει πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου για να καθοριστεί η τελική στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία πάντως έχει δεσμευτεί πως θα στηρίξει ό,τι αποτελεί προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Για τη Ν.Δ παραλληλα αποτελεί προτεραιότητα και το θέμα του ανοίγματος των τραπεζών καθώς όπως σημειώνουν κομματικές πηγές είναι εργαλείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξουν επαφές στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με Ευρωπαίους αξιωματούχους και ηγέτες

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα