Οι χρήστες του Twitter μπήκαν στη Βουλή: Το ριφιφί Λαφαζάνη, η βάφλα του Φίλη και (πάντα) η Ζωή

Οι χρήστες του Twitter μπήκαν στη Βουλή: Το ριφιφί Λαφαζάνη, η βάφλα του Φίλη και (πάντα) η Ζωή

Οι χρήστες του Twitter μετέδιδαν τις ομιλίες στη χθεσινοβραδινή ολομέλεια της Βουλής, σχολιάζοντας, καυτηριάζοντας και δίνοντας μια νότα χιούμορ στις "μνημονιακές" εξελίξεις της χώρας μας (Tweets+Pics)

Μεϊμαράκης, Λαφαζάνης, Κωνσταντοπούλου και το “μπλοκ του Όχι” από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τα θέματα που σχολιάστηκαν περισσότερο στα social media κατά τη διάρκεια της ολομέλειας της Βουλής επί της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της νέας συμφωνίας.

Οι χρήστες του Twitter δεν έχασαν το χιούμορ τους και αναμένουν τον ανασχηματισμό.

Τα “αιχμηρά” tweets ξεκίνησαν βέβαια από το πρωί της Τετάρτης μετά τη δημοσίευση της “πληροφορίας” ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ετοίμαζε σχέδιο “εφόδου” στην Τράπεζα της Ελλάδας, έχοντας σαν απώτερο πλάνο τη δήμευση χρημάτων για να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή.

Ας κάνουμε μια παρένθεση εδώ για να αποσαφηνίσουμε κάποια πράγματα.

Η αλήθεια είναι πως όντως εξετάστηκε από την Αριστερή Πτέρυγα η περίπτωση εξόδου της χώρας και συζητήθηκε σε συνάντηση των μελών της σε ξενοδοχείο της Αθήνας το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο η πληροφορία δήθεν “πραξικοπήματος” δεν επιβεβαιώνεται σε καμία περίπτωση.

Τα όσα φέρεται να είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος Παναγιώτης Λαφαζάνης στα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας σχετικά με το εναλλακτικό σχέδιο για εθνικό νόμισμα, προκάλεσαν αίσθηση, σε βαθμό που να μεταφραστούν ως “πρόθεση για να γίνει εισβολή” στο Νομισματοκοπείο στο Χολαργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 247, ο κ. Λαφαζάνης δεν έφτασε σε τέτοιες “επιχειρησιακές λεπτομέρειες”, ωστόσο περιέγραψε πράγματι το τι θα μπορούσε να γίνει για να περάσουμε σε εθνικό νόμισμα.

Το σχέδιο προέβλεπε να χρησιμοποιήσουμε τη ρευστότητα που υπήρχε στο δίκτυο της ΤτΕ (από Τρισέ και Προβόπουλο)  και να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα ως μεταβατικό πρόγραμμα προς το εθνικό νόμισμα, σε περίπτωση που οι δανειστές (όπως έγινε) απέρριπταν τις προτάσεις μας και μας στερούσαν τον ELA.

Αυτό θα γινόταν με με πράξη υπουργικού συμβουλίου για την επιβίωση του λαού, ακόμα και με πίστωση και θα το ξεπληρώναμε αργότερα (γιατί αυτά τα χρήματα τα παίρνεις μόνο με άδεια της ΕΚΤ).

Η πρόταση Λαφαζάνη προέβλεπε τα εξής:

– Όχι στα νέα μέτρα λιτότητας

– Ρευστότητα και ανάπτυξη

– Διαγραφή χρέους

Τα παραπάνω, μαζί με τους διαλόγους στη Βουλή και τους αντιρρησίες του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσαν μπόλικη τροφή για τους χρήστες του διαδικτύου.

Το… πραγματικό σχέδιο Λαφαζάνη:


Και ακόμα μερικές ευφυείς αναρτήσεις:

Να σημειωθεί πάντως πως τα περισσότερα εύσημα στα social media αποδόθηκαν στη Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρακάτω ομιλία της:

Τέλος, παραθέτουμε μερικά επικά memes του Luben:

 

 

 

 

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα