Τόσκας: ‘Ακροδεξιά προβοκάτσια τα επεισόδια στα Εξάρχεια’

Τόσκας: ‘Ακροδεξιά προβοκάτσια τα επεισόδια στα Εξάρχεια’

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας απαντά στην επίθεση της ΝΔ με αφορμή νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία η οποία επιτέθηκε στην κυβέρνηση με αφορμή νέα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στο περιθώριο της ημερίδας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας για την Ισλαμιστική Ριζοσπαστικοποίηση και τρομοκρατία που γίνεται αυτή την ώρα στο Ίδρυμα Ευγενίδου, είπε χαρακτηριστικά:

“Το θέμα της συγκέντρωσης των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων ήταν μια προβοκάτσια ακροδεξιών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας. Τα επεισόδια που έγιναν χθες το βράδυ στα Εξάρχεια αποδεικνύουν την ορθότητα της απόφασης για απαγόρευση της συγκέντρωσης των αστυνομικών”.

Σημειώνεται πως η ΝΔ, σε ανακοίνωσή της μεταξύ άλλων ανέφερε πως “οι συγκεντρώσεις απαγορεύονται για όλους, όχι όμως για τους μπαχαλάκηδες που θέλουν να επιβάλλουν το χάος, να καίνε και να καταστρέφουν δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες, να απειλούν ανθρώπινες ζωές.

Συνεχείς επιθέσεις και τραυματισμοί αστυνομικών, ενώ σε γειτονιές όπως το Μενίδι, οι σφαίρες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια των ανθρώπων.

Αυτή είναι η αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ περί ασφάλειας, ευνομούμενης πολιτείας και Κράτους δικαίου”.

“Η Νέα Δημοκρατία καθιστά τον πρωθυπουργό προσωπικά υπεύθυνο για ό,τι συμβεί, από την στιγμή που δεν “καθαιρεί” τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη” κατέληγε η ανακοίνωση.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χτες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί. Νεαρά άτομα, που φορούσαν κουκούλες, βγήκαν από το Πολυτεχνείο και επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και πέτρες σε διμοιρίες των ΜΑΤ. Λίγη ώρα αργότερα, έγινε νέα επίθεση με μολότοφ σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρισκόταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Σημειώνεται ότι λόγω των επεισοδίων είχε κλείσει η οδός Πατησίων. Η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Υπ.Προ.Πο: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν πως δεν θυμούνται τις απαγορεύσεις τους για συγκεντρώσεις αστυνομικών

Τις απαγορεύσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συγκεντρώσεις συνδικαλιστών αστυνομικών υπενθυμίζει σε άτυπη ενημέρωσή του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «κάνουν πως δεν θυμούνται τις απαγορεύσεις που είχαν εκδώσει όταν κυβερνούσαν για συγκεντρώσεις αστυνομικών και την βίαιη καταστολή τους».

Μάλιστα, επισυνάπτει ένα σχετικό βίντεο από την βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ το 2003 στο Υπ. Οικονομικών, όπου πρόεδρος τότε της ΠΟΑΣΥ ήταν ο σημερινός βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο οποίος είχε «ανεβάσει» και το σχετικό βίντεο στο διαδίκτυο.

Αναφέρει χαρακτηριστικά αυτή η άτυπη ενημέρωση:

-2003: Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (υπουργός Γ.Φλωρίδης)-Απαγορεύτηκε συγκέντρωση αστυνομικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Απαγορεύτηκε διά ροπάλου – έγινε χρήση χημικών για αρκετές ώρες

-2007: Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας (υπουργός Β.Πολύδωρας)- Δεν επετράπη συγκέντρωση αστυνομικών στο ΟΑΚΑ. Μάλιστα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε καλέσει στο γραφείο του τον τότε πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Δ.Κυριαζίδη (σήμερα είναι βουλευτής της ΝΔ)

-2014: Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Απαγόρευση συγκεντρώσεων εργαζομένων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (από το πρωί του Σαββάτου έως το πρωί της Δευτέρας) – εγκαίνια ΔΕΘ από τον τότε πρωθυπουργό Αντ.Σαμαρά.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα