Mini Superleggera. Έρχεται το αντίπαλος δέος για το Mazda MX5

Mini Superleggera. Έρχεται το αντίπαλος δέος για το Mazda MX5

Ένα από τα πιο όμορφα πρωτότυπα μοντέλα που έχει παρουσιάσει η MINI, είναι το Superleggera, για το οποίο η απόφαση πάρθηκε και θα βγει στην αγορά έως το 2019.

Το Mini Superleggera Concept ήταν αναμφισβήτητα μία από τις πιο επιτυχημένες ασκήσεις σχεδιασμού της μάρκας, όταν έκανε το ντεμπούτο το 2014, αλλά από τότε δεν είχαμε μια σαφή απάντηση για το πότε θα φτάσει στην παραγωγή.

 

Μιλώντας στο Autocar, το αφεντικό της MINI, ο Peter Schwarzenbauer, δήλωσε: «Το ενδιαφέρον, όταν παρουσιάσαμε αυτό το πρωτότυπο αυτοκίνητο, ήταν τεράστιο. Τώρα εργαζόμαστε ώστε το αυτοκίνητο να πάρει τον δρόμο για τη γραμμή παραγωγής. Αν και δεν υπάρχει οριστική απόφαση, εν τούτοις υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων που ασχολούνται με αυτό. Νομίζω ότι θα ήταν πολύ καλό για την μάρκα».

 

Μπορεί επισήμως να μην επιβεβαιώνεται 100% η παραγωγή του Superleggera, όμως, ανεπισήμως, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα με το τρίθυρο Mini λόγω της προσαρμοστικότητάς της, του χαμηλού βάρος και της ακαμψίας. Πρόκειται για στοιχεία που καθιστούν τη συγκεκριμένη πλατφόρμα κατάλληλη για χρήση σε ένα μοντέλο με ανοιχτή οροφή .

Αυτό σημαίνει ότι η Superleggera θα διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς καθώς και μια έκδοση με κίνηση σε όλους τους τροχούς που θα είναι και η πιό δυνατή από πλευράς ιπποδύναμης.

 

Η έκδοση παραγωγής του Superleggera θα χρησιμοποιήσει την ίδια γκάμα κινητήρων με το Mini hatchback, που σημαίνει μοτέρ 1,5 λ. έως 2,0 λίτρα και ίσως ένα νέο υβριδικό σύστημα το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του στην BMW 2-Series Active Tourer. Πρόκειται για ένα σύστημα που συνδυάζει έναν τρικύλινδρο κινητήρα τούρμπο 1.5 λ. με 134hp και έναν ηλεκτροκινητήρα 87 ίππων προσαρμοσμένο στον πίσω άξονα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα