Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και iPhone

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και iPhone

Μια νέα συσκευή που συνδέεται με το τηλέφωνό μας, μας ενημερώνει αν πήρε φωτιά το σπίτι ή απλώς κάηκε ένα τοστ

Ο Τόνι Φάντελ, εφηύρε το λογισμικό του iPhone και θεωρείται ο νονός του τηλεφώνου. Η εταιρεία που έφτιαξε, η Nest, λανσάρισε μια νέα πολύ χρήσιμη εφεύρεση, που μπορεί και σώσει ζωές.

Πρόκειται για έναν έξυπνο ανιχνευτή καπνού, που είναι σε θέση να αντιληφθεί διαφορετικές παραμέτρους και να μας ενημερώνει για το μέγεθος του κινδύνου.

 

Σε σχέση με τους παλιούς ανιχνευτές που θα μπορούσαν να αρχίσουν να χτυπάνε ακόμα και αν είχατε ξεχάσει να ανάψετε τον απορροφητήρα την ώρα που βράζετε μακαρόνια, το νέο μηχάνημα έχει ειδικούς αισθητήρες που αναλύουν διαφορετικά δεδομένα. Μετρούν τον καπνό, το μονοξείδιο του άνθρακα, το  φως, την θερμότητα, την κίνηση αλλά και τους υπερήχους. Επίσης έχει σύνδεση wifi.

Στην περίπτωση που η συσκευή ανιχνεύσει καπνό, ειδοποιεί τους ενοίκους με ηχητικό μήνυμα αλλά και με αλλαγή χρώματος στην επιφάνειά της.

Αν ο λόγος ανησυχίας δεν είναι μεγάλος, ο συναγερμός απενεργοποιείται εύκολα με μια κίνηση των χεριών, που γίνεται αμέσως αντιληπτή από τον αισθητήρα της κίνησης. Παράλληλα ο ανιχνευτής μπορεί να ειδοποιήσει σε ποιο δωμάτιο είναι το πρόβλημα σε περίπτωση που υπάρχουν περισσότερες από μια συσκευές.

Το πιο εντυπωσιακό πάντως είναι η ασύρματη σύνδεση με τα έξυπνα τηλέφωνα που ειδοποιούν αμέσως τον χρήστη σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Επίσης μέσα από συνδέσεις και ορισμένες ρυθμίσεις, ο κάτοχος του τηλεφώνου μπορεί να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιο περιστατικό στο σπίτι ή το γραφείο του ακόμα και αν είναι μακριά. Και όλα αυτά μόνο για 129 δολάρια

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα