Στηρίζει με αστερίσκους ο Καμμένος: “Δε θα επιτρέψουμε πραξικόπημα”

Στηρίζει με αστερίσκους ο Καμμένος: “Δε θα επιτρέψουμε πραξικόπημα”
Συνάντηση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπ. Άμυνας, Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου,Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) Eurokinissi

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τη συνεδριάση των οργάνων του κόμματος έδωσε σήμα παραμονής στην κυβέρνηση και στήριξης της συμφωνίας. Καταθέτει στην ΕΣΗΕΑ ονόματα δημοσιογράφων και ΜΜΕ που όπως υποστήριξε έπαιρναν κονδύλια για να επιτίθενται σε κόμματα. Ειδικός ρόλος στην κυβέρνηση για Κουικ.

Σήμα στήριξης της κυβέρνησης και της συμφωνίας, αν και με ορισμένους αστερίσκους, έδωσε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος  Καμμένος μετά τη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος (vid)

«Δε θα επιτρέψουμε πραξικόπημα» τόνισε, διαμηνύοντας ότι δε θα επιτρέψει να ολοκληρωθεί ο εκβιασμός απο το εξωτερικό και το εσωτερικό με την πτώση της κυβέρνησης.  Ως αντιστάθμισμα για την ψήφιση δυσάρεστων μέτρων (ο κ.Καμμένος δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν μόνο όσα συμφωνήθηκαν στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και όχι μέτρα που ξεπερνούν τις κόκκινες γραμμές αυτής της απόφασης, όμως καθώς ο νόμος- πλαίσιο αναμένεται να έρθει με ένα άρθρο, θα ταχθεί υπέρ την Τετάρτη), οι ΑΝΕΛ σηκώνουν τη σημαία της μάχης κατά της διαφθοράς.

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ αναλαμβάνει μάλιστα ειδικό ρόλο στην κυβέρνηση ως συντονιστής των υπουργείων με στόχο την πάταξη της διαφθοράς, ενώ ο κ.Καμμένος που μίλησε για σύγκρουση με τους ολιγάρχες, ανακοίνωσε ότι καταθέτει σήμερα στην ΕΣΗΕΑ ονόματα δημοσιογράφων και ΜΜΕ που όπως υποστήριξε έπαιρναν κονδύλια για να επιτίθενται σε κόμματα.

«Προχθές το βράδυ έγινε ένα πραξικόπημα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός εκβιάστηκε να έρθει σε συμφωνία, σε ένα κείμενο εντελώς διαφορετικό από εκείνο που συζητήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών» δήλωσε ο κ.Καμμένος.

«Το πραξικόπημα αυτό συνεχίζεται στην Ελλάδα. Επιθυμούν διακαώς να πέσει η κυβέρνηση και να την αντικαταστήσουν με μια που δεν έχει επιλέξει ο ελληνικός λαός. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το πραξικόπημα» συνέχισε.

«Οι ΑΝΕΛ στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, δεσμευόμαστε και θα ψηφίσουμε αυτά για τα οποία συμφωνήσαμε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών και μόνο. Και όχι άλλα μέτρα, τα οποία επιβάλλονται κατά παράβαση της συμφωνίας που είχαμε κάνει», προανήγγειλε ο κυβερνητικός εταίρος, τονίζοντας:

«Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παιχνίδι που θέλει να μην αποφασίζουν οι λαοί, αλλά κάποιοι μη εκλεγμένοι από το Βερολίνο. Θα προχωρήσουμε μαζί με τον Αλέξη τον Τσίπρα και το σύνολο του ελληνικού λαού.»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Καμμένου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα