Σαμαράς: Επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση

Σαμαράς: Επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση
Συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Άντωνη Σαμαρά την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Οι προβληματισμοί που εκφράστηκαν στο πολιτικό συμβούλιο της Ν.Δ και ποια θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τελική ευθεία της διαπραγμάτευσης. Θέμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με τη στήριξη της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου

“Επιμονή στο λάθος είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση”, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες το χαρακτηριστικό σχόλιο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά κατά τη συνεδρίαση του άτυπου πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

“Στενεύουν τα χρονικά περιθώρια. Ελπίδα μας να προχωρήσει θετικά και γόνιμα η διαπραγμάτευση δηλαδή να βρεθεί λύση”, ανέφερε επίσης ο κ.Σαμαράς.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ Κώστας Καραγκούνης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικητας Κακλαμάνης και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Κυριάκος Μητσοτάκης, Γιάννης Βρούτσης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγές της Ν.Δ στάθηκαν επιπλέον ιδιαίτερα στις αρνητικές όπως σημείωσαν εξελίξεις όσον αφορά στη συνάντηση του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη με τους Αζέρους με αντικείμενο τον αγωγό ΤΑΡ. “Πράγματα που έχουμε πετύχει με κόπο τίθενται σε κίνδυνο…” έλεγαν χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στα νομοσχέδια που εξήγγειλε χθες ότι θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, θα τοποθετηθούν από πλευράς της Ν.Δ οι αρμόδιες ομάδες που είχαν συγκροτηθεί ανά τομέα.

Γαλάζιοι κύκλοι στέκονται επίσης ιδιαίτερα στο γεγονός ότι για πρώτη φορά σε επίσημο έγγραφο της σημερινής κυβέρνησης γίνεται αναφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή, δηλαδή όπως λένε από τη Ν.Δ, στα επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης, τα οποία αποτελούν σημείο εκκίνησης των διαπραγματεύσεων για το μέλλον.

Κατά τη συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου ο κ.Μητσοτάκης εξέφρασε και πάλι τις επιφυλάξεις του για τη στήριξη της υποψηφιότητας του Προκόπη Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Είπε ότι θα προτιμούσε το θέμα να είχε συζητηθεί χθες και οι βουλευτές της Ν.Δ να είχαν αφεθεί ελεύθεροι να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ.Κακλαμάνη, ο οποίος ήταν χθες από τους πρώτους που συνεχάρησαν τον κ.Παυλόπουλο, καθώς άλλωστε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε προλογίσει την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του.

Από το περιβάλλον του κ.Μητσοτάκη άφηναν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά όσον αφορά στο τι θα πράξει στην αποψινή ψηφοφορία, όπου θα μπορουσε να ψηφίσει το Νικο Αλιβιζάτο, να δηλώσει παρών ή και να απέχει σενάριο που θεωρείται πιθανότερο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα