Κόντρα Τόσκα- ΝΔ για τη δήλωση: ‘Ακροαριστερά και ακροδεξιά αποσταθεροποιούν τη χώρα”

Κόντρα Τόσκα- ΝΔ για τη δήλωση: ‘Ακροαριστερά και ακροδεξιά αποσταθεροποιούν τη χώρα”
Συζήτηση νομοσχεδίων στην Ολομέλεια της Βουλής την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Τι δήλωσε ο Τόσκας και γιατί η ΝΔ τον αποκαλεί υβριστή της Αστυνομίας και "πρωταγωνιστή αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης"

Για πολιτική αθλιότητα κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή δηλώσεις του πως “στοιχεία από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά” αποσταθεροποιούν τη χώρα και αιχμές που άφησε κατά του αντιπρόεδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άδωνι Γεωργιάδη.

“Σε πολιτική αθλιότητα και έσχατο σημείο ανευθυνότητας κατρακύλησε σήμερα ο κατ’ ευφημισμό Υπουργός αναπληρωτής Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκας, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια και την ανικανότητά του. Αφού ισχυρίστηκε ότι “στοιχεία από την ακροαριστερά και την ακροδεξιά” αποσταθεροποιούν τη χώρα, προσπάθησε να εμφανίσει “κύκλους από πολιτικούς χώρους” πως συμπλέουν στην ίδια κατεύθυνση, παραπέμποντας στη Νέα Δημοκρατία. Κατήγγειλε, ταυτόχρονα, ότι “αστυνομικές ομάδες της “ΔΕΛΤΑ” πυροδοτούσαν καταστάσεις”. Εκείνος ο οποίος υποσχόταν “διάλογο με τις συλλογικότητες των Εξαρχείων”, προσπαθεί να εμφανίσει τους μπαχαλάκηδες, να συμπλέουν με τμήματα της Αστυνομίας και της Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύεται υβριστής της Αστυνομίας και πρωταγωνιστής αδίσταχτης πολιτικής συκοφαντίας σε βάρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Αποδεικνύεται ανάξιος της θέσης που κατέχει”, αναφέρει ειδικότερα η ΝΔ σε ανακοίνωση της.

Ο κ.Τόσκας νωρίτερα σήμερα το πρωί μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό North, είχε κάνει λόγο για “στοιχεία και απο ακροαριστερά και απο ακροδεξιά κατεύθυνση που μονο κακό κάνουν στην κοινωνία μας και τη χώρα, αποσταθεροποιούν τη χώρα και αυτή ειναι η μονη ισως επιδίωξη τους”, προσθέτοντας ότι: “δυστυχώς υπάρχουν και κύκλοι και μεσα απο πολιτικους χώρους οι οποίοι εχουν κοινά σημεία σε ο,τι αφορά την αποσταθεροποίηση της χώρας και εύχονται να μην γίνει η αξιολόγηση να πέσει η κυβέρνηση”.

Στο ερώτημα ποια είναι αυτά τα πολιτικά κόμματα, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε ότι μίλησε για κύκλους όχι κόμματα και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του κ.Γεωργιάδη ότι θα πρέπει να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση, εκτιμώντας ότι υπάρχει μία κοινή επιδίωξη κάποιων ανεξάρτητα από ιδεολογία και καταλήγοντας: “Επιδίωξη για την αποσταθεροποίηση της χώρας μπορει να εχουν και απο ακροαριστερή κατεύθυνση και απο ακροδεξιά κατεύθυνση.”

Απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην ΝΔ

«Αναρωτιόμαστε τί άραγε ώθησε τους επικοινωνιακούς “συμβούλους” του κυρίου Μητσοτάκη να αντιδράσουν με δημόσιες ύβρεις πέρα από κάθε όριο αντιπολιτευτικού σχολιασμού». Αυτά τονίζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας στη σημερινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία καταφέρεται εναντίον του υπουργού Νίκου Τόσκα.

Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Δυστυχώς, η πολιτική αναξιοπρέπεια τους χαρακτηρίζει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα