Στα 178 δισ. δολάρια η αξία του ονόματος της Apple

Στα 178 δισ. δολάρια η αξία του ονόματος της Apple
Hong Kong, Hong Kong SAR -November 08, 2014:A busy Apple Store in Hong Kong located inside IFC shopping mall, Hong Kong. All rights reserved - Roland Nagy

Google, Microsoft, ΙΒΜ, Samsung και Amazon βρίσκονται επίσης στην πρώτη δεκάδα των brands με τη μεγαλύτερη αξία παγκοσμίως, ενώ το Facebook εμφανίζει τη μεγαλύτερη αύξηση σε ετήσια βάση

Η Apple είναι και φέτος το brand με τη μεγαλύτερη αξία στον κόσμο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά στη σχετική λίστα κατάταξης της Interbrand. Συγκρινόμενη όχι μόνο με άλλα brands τεχνολογίας, αλλά με το σύνολο των εταιρειών, από όλους τους τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, η Apple βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση.

Η αξία του ονόματος της υπολογίζεται στα 178,11 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 5% σε σχέση με πέρσι. Η απόσταση που χωρίζει την Apple από τη δεύτερη, Google (133,25 δισ.), αγγίζει τα 45 δισ. δολάρια. Αυτά είναι και τα μόνα ονόματα εταιρειών η αξία των οποίων υπολογίζεται σε πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχο της τεράστιας ανάπτυξης που γνωρίζει γενικότερα την τελευταία δεκαετία ο κλάδος της Τεχνολογίας, είναι και το γεγονός ότι συνολικά 5 (+1, η Amazon) τεχνολογικές εταιρείες βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα, η οποία απαρτίζεται επίσης από τις: Coca-Cola (73,10 δισ. δολάρια), Microsoft (72,8), Toyota (53,58), ΙΒΜ (52,50), Samsung (51,81), Amazon (50,34), Mercedes-Benz (43,49) και General Electric (43,13).

Για να υπολογίσουν πόσο αξίζει στην παγκόσμια αγορά το όνομα μιας εταιρείας, οι αναλυτές της Interbrand λαμβάνουν υπόψη τους διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών αποδόσεων, τον ρόλο της μάρκας στη λήψη αποφάσεων αγορών από τον καταναλωτή και τη δύναμη της όσον αφορά στη διατήρηση των πελατών της και τη δημιουργία βιώσιμης ζήτησης.

Μεταξύ των εταιρειών της πρώτης δεκάδας, η Amazon, λογιζόμενη τόσο ως εταιρεία εμπορίου όσο και τεχνολογίας, είναι αυτή με την μεγαλύτερη αύξηση της αξίας του ονόματος της σε ετήσια βάση (+33%). Συνολικά, μεταξύ και των εκατό εταιρειών της λίστας, το Facebook, με +48% και υπολογιζόμενη αξία 32,59 δισ. δολάρια (στη 15 θέση) είναι αυτό με τη μεγαλύτερη άνοδο χρόνο με τον χρόνο, επιβεβαιώνοντας την ασύγκριτη δυναμική των εταιρειών τεχνολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα