Τη στρατηγική της ΝΔ την ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης εξετάζει σήμερα το πολιτικό συμβούλιο

Τη στρατηγική της ΝΔ την ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης εξετάζει σήμερα το πολιτικό συμβούλιο
Meeting of the Parliamentary Group of New Democracy political party, February 5, 2015. / , 5 2015. Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Αντώνης Σαμαράς συγκαλεί το άτυπο κομματικό όργανο για να χαράξει τη γραμμή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το αίτημα της κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης και ενώ Θεοδωράκης- Βενιζέλος συναντώνται σήμερα με Τσίπρα. Διαβάστε το ρεπορτάζ του news247

Την ώρα της τελικής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και ενώ έχει προαναγγελθεί ότι η κυβέρνηση θα υποβάλλει σήμερα αίτημα για παράταση της δανειακής σύμβασης με βάση πρόταση της Κομισιόν, συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας υπό τον Αντώνη Σαμαρά για να χαράξει τη στρατηγική του κόμματος μπροστά στα διαρκώς μεταβαλλόμενα δεδομένα.

Στο άτυπο κομματικό όργανο, τη δημιουργία του οποίου είχε ανακοινώσει στην πρώτη μετά την εκλογική ήττα συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της Ν.Δ ο κ.Σαμαράς, συμμετέχουν ex officio ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε επίσης ανακοινώσει την ένταξη σε αυτό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, παρότι ο ίδιος δεν επιθυμούσε οποιαδήποτε κομματική θέση, ενώ κατά την πρώτη συνεδρίαση στη Βουλή μετά την προγραμματική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε κληθεί και ο Μάκης Βορίδης.

Η διαχείριση του κυβερνητικού αιτήματος για παράταση της δανειακής σύμβασης (αλλά με όρους προφανώς της Αθήνας, εάν κρίνει κανείς από την πρώτη ψυχρή αντίδραση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε χθες το βράδυ σε συνέντευξη του στο ARD) αποτελεί ένα ζήτημα που πρέπει να αποσαφηνιστεί. Και αυτό καθώς αφενός ο κ.Σαμαράς στη δήλωση του μετά το αδιέξοδο στο Eurogroup της Δευτέρας είχε καλέσει την κυβέρνηση να μην οδηγήσει τα πράγματα σε ρήξη, αφετέρου και χθες στελέχη του περιβάλλοντος του εγκαλούσαν το ΣΥΡΙΖΑ για κωλοτούμπα, σχολιάζοντας ότι παράταση της δανειακής σύμβασης και παράταση του μνημονίου είναι ένα και το αυτό.

Από την άλλη βέβαια δεν μπορεί η Ν.Δ να εμφανίζεται ευθυγραμμισμένη με τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη δει δεσμευτικές και αξιόπιστες προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση για τα επόμενα βήματα της.

Γαλάζιες πηγές εν τω μεταξύ δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, στους οποίους ο κ.Σαμαράς είχε τηλεφωνήσει τη Δευτέρα με στόχο το “συντονισμό του φιλοευρωπαϊκού μετώπου”, συναντώνται σήμερα με τον κ.Τσίπρα, διευκρινίζοντας απλώς ότι από πλευράς Ν.Δ δε ζητήθηκε αντίστοιχη ενημέρωση.

Πηγή φωτογραφίας sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα