Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της ΔΕΘ. Μικροένταση με αντιεξουσιαστές. Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών

Σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη στο περιθώριο της ΔΕΘ. Μικροένταση με αντιεξουσιαστές. Τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πέντε συγκεντρώσεις από συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία και κινήματα, που λαμβάνουν χώρα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πορείες της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ- ΕΚΘ – ΕΔΟΘ καθώς και του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Χιλιάδες άτομα, συνδικάτα, πρωτοβάθμια σωματεία και κινήματα, διαμαρτύρονται ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Απροσπέλαστο είναι το κέντρο της πόλης, καθώς η αστυνομία σταδιακά έχει κλείσει τους περισσότερους κεντρικούς δρόμους.

Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΘ και της ΕΔΟΘ από το Άγαλμα του Βενιζέλου. Η πορεία αυτή την ώρα κινείται επί της οδού Εγνατία μέτωπο δυτικά. Σύμφωνα με εκτιμήσεις στην συγκεκριμένη πορεία βρίσκονται περίπου 5.000 άτομα. 

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η πορεία των 8.000 περίπου ατόμων, ου συμμετείχαν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Αριστοτέλους. Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν την πορεία τους από την λεωφόρο Νίκης στο κέντρο της πόλης και κατευθύνονται προς την νότια πύλης της Έκθεσης. Στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

 

Στην Καμάρα είναι συγκεντρωμένα περίπου 1500 άτομα από πρωτοβάθμια σωματεία και δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Ξεχωριστό συλλαλητήριο πραγματοποιούν 800 άτομα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας το κίνημα κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές.

Στην οδό Καζαντζάκη, είναι συγκεντρωμένα τα μέλη της Χρυσής Αυγής, όπου έξω από το κτήριο οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει πανό με τον πρόεδρο του κόμματος Ν. Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους προφυλακισμένους βουλευτές.

Μικροένταση με αντιεξουσιαστές

Άναψαν για λίγο τα αίματα στην Αγγελάκη, όταν πέρασαν η πορεία των αντιεξουσιαστών μπροστά από άντρες των ΜΑΤ στην οδό Αγγελάκη. Ομάδα ατόμων φώναζε συνθήματα κατά των αστυνομικών, προκλήθηκε ένταση και τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές άρχισαν να σπρώχνουν με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση σπρέι πιπεριού.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές έκλεισαν το δρόμο στους αντιεξουσιαστές και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

 

Οι διαδηλώσεις πραγματοποιούνται κανονικά, παρά την απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Θεσσαλονίκης, που απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες στο δυτικό τμήμα του κέντρου της πόλης, «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης».

Όπως ανακοινώθηκε, η απαγόρευση ισχύει από τα ξημερώματα σήμερα, Σάββατο, έως και τις 6 το πρωί της Δευτέρας (8/9) και αφορά την περιοχή, που οριοθετείται από τις οδούς: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Σημειώνεται ότι από την παραπάνω οριοθετούμενη περιοχή εξαιρείται ο χώρος, της οδού Καζαντζάκη 4, μέχρι του σημείου που η εν λόγω οδός τέμνεται με την 26ης Οκτωβρίου.

πηγή: voria.gr, seleo.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα