ΜΗΤΕΡΑ: το Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο Φιλικό προς τα βρέφη

ΜΗΤΕΡΑ: το Μοναδικό Ιδιωτικό Νοσοκομείο Φιλικό προς τα βρέφη

Η πρωτοβουλία για τα φιλικά προς τα βρέφη μαιευτήρια είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα του Π.Ο.Υ. και της UNICEF

Το ΜΗΤΕΡΑ, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας χαρακτηρίστηκε ως «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» ( Baby Friendly Hospital), εφαρμόζοντας τις αρχές που απαιτούνται από την UNICEF και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) για το Μητρικό Θηλασμό.

Η πρωτοβουλία για τα φιλικά προς τα βρέφη μαιευτήρια είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα του Π.Ο.Υ. και της UNICEF σύμφωνα με το οποίο ένα μαιευτήριο για να πληροί τις προϋποθέσεις να φέρει τη διάκριση BFH (Baby Friendly Hospital), θα πρέπει να εφαρμόζει τα 10 βήματα για Επιτυχή Μητρικό Θηλασμό και να εναρμονίζεται με τον Διεθνή Κώδικα Εμπορίας Υποκαταστάτων Μητρικού Γάλακτος.

Με σεβασμό στη μητέρα και το παιδί και με αφοσίωση παροχή των καλύτερων δυνατών μαιευτικών υπηρεσιών το ΜΗΤΕΡΑ εφαρμόζει όλες τις προϋποθέσεις της Πρωτοβουλίας BFH οι οποίες περιλαμβάνονται στη Γραπτή Πολιτική του για το Μητρικό Θηλασμό και υλοποιούνται από το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό του.

Αμέσως μετά τον τοκετό, έχετε την ευκαιρία να καλωσορίσετε το νεογέννητό σας έχοντας επαφή δέρμα με δέρμα, και στη συνέχεια να γνωρίσετε την εμπειρία του πρώτου θηλασμού.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κλινική μας και με τη συνδιαμονή σας με το νεογνό σας  (Rooming-In), επιτυγχάνεται η καλύτερη αρχή στο νέο κοινό ξεκίνημα της ζωής του, πάντα με την πρακτική, επιστημονική και συναισθηματική υποστήριξη του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού μας. Όλο το προσωπικό της Κλινικής, αλλά και ειδικότερα η Ομάδα Μητρικού Θηλασμού, θα βρίσκεται διαρκώς κοντά σας, εκπαιδεύοντάς σας στις τεχνικές του μητρικού θηλασμού, αλλά και προσφέροντας βοήθεια σε κάθε δυσκολία που τυχόν θα αντιμετωπίσετε.

Στο ΜΗΤΕΡΑ, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε σε θέματα μητρικού θηλασμού, ακόμα και πριν τον τοκετό, με τα Σεμινάρια Μητρικού Θηλασμού & Φροντίδας Νεογνών, τα οποία διεξάγονται στον 7ο όροφο της Κλινικής.

Με δεδομένο ότι το μητρικό γάλα, αποτελεί αναντικατάστατη πρώτη τροφή για το βρέφος, με τη δική μας βοήθεια και τη δική σας προσπάθεια, μπορούμε να επιτύχουμε τον αποκλειστικό μητρικό θηλασμό. Σε περίπτωση, ωστόσο, που για οποιονδήποτε λόγο αυτό δεν καταστεί δυνατό, θα είμαστε κοντά σας για να σας διδάξουμε ό,τι χρειάζεται να γνωρίζετε για τη σίτιση του νεογνού σας. Τέλος, ακόμα και μετά την έξοδό σας από το ΜΗΤΕΡΑ,  μέσω της ανοιχτής γραμμής επικοινωνίας  (210 686 9000), οι μητέρες μπορούν να  λαμβάνουν άμεσα από το εξειδικευμένο προσωπικό μας απαντήσεις σε θέματα  μητρικού θηλασμού που τους απασχολούν , ενώ λειτουργεί και Εξωτερικό ιατρείο Μητρικού Θηλασμού για πληροφορίες και υποστήριξη. 

Για εμάς στο ΜΗΤΕΡΑ, η ανάδειξη της σημασίας και υποστήριξη του μητρικού θηλασμού, αποτελεί κομμάτι της φιλοσοφίας μας και αυτό το διαπιστώνουν στην πράξη όλες οι μητέρες που μας έχουν εμπιστευθεί.

Πηγή: www.mitera.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα