Ακόμη πιο δυνατά και αεροδυναμικά τα αυτοκίνητα του WRC από το 2017

Ακόμη πιο δυνατά και αεροδυναμικά τα αυτοκίνητα του WRC από το 2017

Μια...γεύση από την εικόνα που θα έχουν τα αυτοκίνητα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC) από το 2017, έδωσε πριν λίγα 24ώρα η FIA.

Όλα τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν ένα πιο αεροδυναμικό πακέτο με έντονη επιθετική εμφάνιση. Το πλάτος των αυτοκινήτων θα αυξηθεί στα 1875 χιλιοστά, από τα 1820 που είναι σήμερα, ενώ θα υπάρχουν μεγαλύτεροι πρόβολοι και σαφώς πιο ευδιάκριτη πίσω πτέρυγα και προφυλακτήρα.

Το πιο σημαντικό, βεβαίως, είναι η αύξηση της ιπποδύναμης του κινητήρα. Όλα τα αυτοκίνητα του WRC «φορούν» τούρμπο κινητήρα 1.6 λ. η απόδοση του οποίου θα φτάνει πλέον τα 380 άλογα, από τα 300 που είναι τώρα.

Συγχρόνως με όλα αυτά, το συνολικό βάρος των αυτοκινήτων θα μειωθεί κατά 25 κιλά (το ελάχιστο βάρος σήμερα είναι 1.200 κιλά, στα 1.360 κιλά με οδηγό/συνοδηγό).

Μιλώντας για τις επερχόμενες αλλαγές του κανονισμού, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Σεμπαστιάν Οζιέ είπε ότι «ως οδηγός αγώνων αυτό που πάντα ψάχνω είναι η μεγαλύτερη απόδοση. Νομίζω ότι η μεγαλύτερη πτέρυγα και η νέα αεροδυναμική θα δώσει στο αυτοκίνητο περισσότερη κάθετη δύναμη, περισσότερη πρόσφυση και μεγαλύτερη ταχύτητα στις στροφές».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα