Πρωθυπουργός Μαλαισίας: “Η πτήση του Boeing 777 τελείωσε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό”

default image

Έκτακτη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας. Συγκινημένος δήλωσε ότι το Boeing 777 κατέληξε στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό (Pics)

Δραματικές εξελίξεις στις έρευνες  για το χαμένο Boeing 777. Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ρατζάκ σε έκτακτη δήλωσή του το μεσημέρι της Δευτέρας, ανέφερε ότι το τελευταίο στίγμα, του αεροσκάφους ήταν στον Ινδικό Ωκεανό και ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος έπεσε εκεί.

“Με ενημέρωσαν ότι η βρετανική εταιρεία που έχει το δορυφόρο, έχει προχωρήσει περαιτέρω στις έρευνες χρησιμοποιώντας στοιχεία, που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί.

Με βάση τα νέα στοιχεία, έχουμε το συμπέρασμα ότι η πτήση του χαμένου Boeing, ο τελευταίο  στίγμα ήταν στον Ινδικό Ωκεανό.

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις

Σύμφωνα με τα νέα αυτά στοιχεία, η χαμένη πτήση, κατέληξε στον Ινδικό Ωκεανό. Οι αερογραμμές έχουνε επικοινωνήσει με τους συγγενείς των θυμάτων”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας

Η βρετανική εταιρεία Inmarsat ανέλυσε πληροφορίες ελήφθησαν από δορυφόρο και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η τελευταία θέση του Boeing 777 ήταν στον Ινδικό Ωκεανό δυτικά του Περθ της Αυστραλίας, ανέφερε ο Ράζακ σε ανακοίνωσή του. Στην ανάλυση βοήθησε η βρετανική υπηρεσία έρευνας αεροπορικών ατυχημάτων.

Συγγενείς, των 239 επιβαινόντων του εξαφανισμένου Boeing 777, κλήθηκαν για έκτακτη ενημέρωση και μεταφέρθηκαν με πτήσεις τσάρτερ στην Αυστραλία.

 

Το πρωί της Δευτέρας, Αυστραλιανό αεροσκάφος που συμμετέχει στις έρευνες για το εξαφανισμένο μαλαισιανό αεροσκάφος εντόπισε δύο νέα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Τ. Άμποτ, ανακοίνωσε στο κοινοβούλιο ότι αυστραλιανό πλοίο βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα δύο αντικείμενα, ένα κυκλικό γκριζοπράσινο και ένα ορθογώνιο χρώματος πορτοκαλί, και ελπίζει ότι θα μπορέσει να τα ανασύρει εντός των επομένων ωρών.

 
 

Κινεζικό στρατιωτικό αεροσκάφος είχε αναφέρει νωρίτερα ότι εντόπισε σειρά αντικειμένων που επέπλεαν στην περιοχή των ερευνών, αλλά αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν κατόρθωσε να τα βρει.

Το αεροσκάφος είχε εξαφανιστεί από τα ραντάρ τα ξημερώματα του Σαββάτου 8 Μαρτίου και από τότε δεν είχαν βρεθεί τα ίχνη του.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι κάποιος που βρισκόταν στο αεροπλάνο έκλεισε τα συστήματα επικοινωνίας του. Κάποια στοιχεία που καταγράφηκαν σε στρατιωτικά ραντάρ δείχνουν ότι το Μπόνγκ έστριψε δυτικά και πέρασε εκ νέου πάνω από την χερσόνησο της Μαλαισίας, προφανώς υπό τον έλεγχο ενός ικανού πιλότου.

Αυτό τους οδήγησε να επικεντρωθούν στα ενδεχόμενα αεροπειρατείας ή δολιοφθοράς, όμως δεν απέκλειαν την πιθανότητα να υπήρξαν τεχνικά προβλήματα.

Το ασθενές σήμα που εντόπισε η Inmarsat έδειξε επίσης ότι το αεροπλάνο πετούσε για περίπου έξι ώρες, όμως οι αρχικές αναλύσεις δεν μπόρεσαν παρά να τοποθετήσουν το τελικό του σήμα σε έναν από τους δύο άξονες, τον βόρειο και τον νότιο, όπου διεξάγονταν οι έρευνες τις τελευταίες ημέρες. Ο Ράζακ σημείωσε ότι η εταιρεία συνεχίζει την ανάλυση των στοιχείων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα