Η ΝΔ μεταξύ της ευρωπαϊκής στάσης και των εσωτερικών ζητημάτων, σε ρευστό πολιτικό σκηνικό

Η ΝΔ μεταξύ της ευρωπαϊκής στάσης και των εσωτερικών ζητημάτων, σε ρευστό πολιτικό σκηνικό
Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) Eurokinissi

Το βαρύ κλίμα για την Αθήνα διαπίστωσε χθες ο Μεϊμαράκης στις επαφές που είχε στο περιθώριο του ΕΛΚ. Το κύριο ερώτημα αφορά στο ποιες θα είναι οι πολιτικές εξελίξεις και ποια θα είναι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε σκληρά μέτρα και μία δύσκολη συμφωνία

Το βαρύ για την Αθήνα κλίμα στην Ευρώπη ήταν εμφανές και κατά τις επαφές που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης χθες στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, πριν την καθοριστική Σύνοδο Κορυφής.

Ακόμη και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκερ ήταν απαισιόδοξος για την πορεία των πραγμάτων, ενώ καχυποψία για την ελληνική κυβέρνηση και ζοφερές προβλέψεις για το μέλλον είχαν να μοιραστούν και οι Ντοναλντ Τουσκ και Νικολά Σαρκοζί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους ηγέτες της κεντροδεξιάς που συμμετείχαν στη Σύνοδο (μεταξύ των οποίων η Ανγκελα Μέρκελ και ο Μαριάνο Ραχόι) για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Η κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων, καθώς και το αίτημα η Ν.Δ να στηρίξει μία συμφωνία. Κατά τη Bild άλλωστε το ΔΝΤ έθεσε ως προϋπόθεση τα μέτρα να ψηφιστούν και από τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης, κάτι για το οποίο ο κ.Μειμαράκης δεσμεύτηκε.

Η Ν.Δ άλλωστε μετά τις πιέσεις στον Αλέξη Τσίπρα να γυρίσει από τις Βρυξέλλες οπωσδήποτε με συμφωνία και να μη χρησιμοποιήσει την εντολή της ελληνικής Βουλής ως πρόσχημα για ρήξη, αλλά και μετά την καμπάνια υπέρ του ναι, δεν έχει περιθώριο να πει τώρα όχι συνυπογράφοντας ενδεχόμενο Grexit. Εστω και εάν οι περισσότεροι βουλευτές και της αξιωματικής αντιπολίτευσης “πάγωσαν” στο άκουσμα των μέτρων που το Eurogroup ζητούσε να ψηφιστούν μέχρι Τετάρτη.

Τίθεται επίσης το ερώτημα, ειδικά εαν υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές (και εκλογικές) εξελίξεις, πότε θα πρέπει να ανοίξει επίσημα η διαδικασία διαδοχής στη Ν.Δ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα