Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου
Σε εξέλιξη βρίσκονταν την Κυριακή η φωτιά στη Νότια Ρόδο, σε δάσος στην Ίστριο, σε ακτίνα 40 χιλιομετρωνύ. Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από νωρίς το πρωί 5 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη από τις 17.00 το απόγευμα του Σαββάτου 27/7. Η φωτιά έφτασε στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς ζήτησαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο. Οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν το έργο της κατάσβεσης από εδάφους, ενώ η φωτιά αποτέφρωσε έκταση με πεύκα. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου, όπου δασική έκταση καίγεται με τα οχήματα της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωσή της

Πυρκαγιά στο Καλαμάκι Ζακύνθου, στη θέση Σκοπός, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή. Στην περιοχή έχουν σπεύσει τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Ωστόσο, το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ζακύνθου δυσχαιρένεται από το γεγονός ότι το σημείο είναι δύσβατο, με αποτέλεσμα τα οχήματα να μην έχουν  πρόσβαση.

Αυτή τη στιγμή καίγεται δασική έκταση, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο εστίες που έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους, απέχουν κάποιες δεκάδες μέτρα η μία από την άλλη.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα