Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Σταμάτα το τακτικίστικο παιχνίδι, φέρε συμφωνία στη Βουλή

Μεϊμαράκης προς Τσίπρα: Σταμάτα το τακτικίστικο παιχνίδι, φέρε συμφωνία στη Βουλή
WWW.DERIBAUCOURT.COM

Από τις Βρυξέλλες όπου συμμετείχε στη Σύνοδο του ΕΛΚ και είχε συνάντηση με Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ν.Δ κάλεσε επίσης τους Ευρωπαίους να κάνουν μία καλή προσφορά που να μπορεί ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί

Μηνύματα και προς τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι και να φέρει συμφωνία στη Βουλή, αλλά και προς τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να κάνουν μία καλή προσφορά που να μπορεί ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί, απέστειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης στις δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που προηγείται της Συνόδου Κορυφής.

Ο κ.Μεϊμαράκης είχε στο περιθώριο της Συνοδου του ΕΛΚ συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στις δηλώσεις του τόνισε ότι όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Ευρώπη η ΝΔ κάνει το εθνικό της καθήκον.

Σημείωσε ειδικότερα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εδώ και πολύ καιρό “προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους οτι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το Εθνικό Κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.”

Ο κ.Μειμαράκης συνέχισε τονίζοντας ότι: “Δυστυχώς, πέρασαν έξι μήνες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο. Είναι οριακά και σήμερα ίσως παίζονται όλα” και κατέληξε απευθυνόμενος στον κ.Τσίπρα:

“Καλώ τον πρωθυπουργό, ή μάλλον του κάνω έκκληση, να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι, να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες, να ζήσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ευρώπη”.

O κ.Μεϊμαράκης στην πρώτη του συμμετοχή με την ιδιότητα του προέδρου της Ν.Δ στη Σύνοδο του ΕΛΚ συνάντησε βαρύ κλίμα δυσπιστίας για την ελληνική κυβέρνηση και τη χώρα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί. Ο τελευταίος φέρεται να διαφωνεί με την πολιτική του Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος στηρίζει την Αθήνα στην προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας.

Τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του Eurogroup έχουν εν τω μεταξύ προκαλέσει προβληματισμό όχι μόνο στο κυβερνητικό, αλλά και στο γαλάζιο στρατόπεδο. Εφόσον όπως όλα δείχνουν η Αθήνα κληθεί να περάσει δύσκολα νομοσχέδια από τη Βουλή ως προϋπόθεση για να υπάρξει οποιαδήποτε συμφωνία, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι βέβαιον ότι θα αντιδράσουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα