Οι λίστες του ‘Ντυνάν’, οι αργόμισθοι και τα κενά

Οι λίστες του ‘Ντυνάν’, οι αργόμισθοι και τα κενά

Από έρευνα συμβουλευτικής εταιρείας σχετικά με την κακοδιοίκηση του νοσοκομείου προέκυψε λίστα αργόμισθων στο νοσοκομείο. «Δεν υπάρχει θέμα αργομισθίας του συζύγου της κυρίας Γεννηματά», ξεκαθαρίστηκε με επιστολή της αντιπροέδρου του "Ντυνάν". 

Νέα στοιχεία σχετικά με το εύρος της κακοδιοίκησης στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν ανάκυψαν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή η οποία διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας της περιόδου 1997-2014.

Σε γνώση της Εξεταστικής Επιτροπής περιήλθε έγγραφο από τις έρευνες που διενήργησε η εταιρεία του συμβούλου Υγείας, Λυκούργου Λιαρόπουλου, όπου περιλαμβάνονται πληθώρα στοιχείων σχετικά με  αργόμισθους του Ντυνάν , χωρίς ωστόσο να έχουν διασταυρωθεί όλες οι περιπτώσεις, όπως του Ανδρέα Τσούνη, συζύγου της Φώφης Γεννηματά , ο οποίος συμπεριλήφθηκε στη σχετική λίστα – παρ’ ότι αυτό διαψεύστηκε στη συνέχεια από το νοσοκομείο . Ειδικότερα, η έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2011 κατέγραψε 9 πρόσωπα τα οποία πληρώνονταν κανονικά με τον μηνιαίο μισθό τους αλλά όπως τονίζεται «δεν έγινε αντιληπτό το διακριτό έργο τους στο νοσοκομείο» και μάλιστα φαίνεται τα εν λόγω πρόσωπα ότι «δεν προσέρχονταν κανονικά στο νοσοκομείο».

Στη λίστα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η πρώην επικεφαλής της Διοίκησης Υγειονομικών Περιφερειών Βορείου Αιγαίου, Τότα Χατζοπούλου, η οποία λάμβανε αποζημίωση 4.550 ευρώ, η δημοσιογράφος και Σύμβουλος του Γραφείου Τύπου, Άννα Παναγιωταρέα με μισθό 3.000 ευρώ το μήνα. Επίσης στη λίστα περιλαμβάνεται ο οδοντίατρος Ανδρέας Τσούνης (σύζυγος της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά) ο οποίος εργαζόταν ως επιστημονικός σύμβουλος με αποζημίωση 2.500 ευρώ το μήνα, ο Σωτήριος Δρίτσας (υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Πατούλη για τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών) που λάμβανε αποζημίωση 2.545 ευρώ και ο Γιάννης Πιερουτσάκος, πρώην πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ ο οποίος λάμβανε αποζημίωση 3.500 ευρώ.

Αντιπρόεδρος ‘Ντυνάν’: δεν υπάρχει θέμα αργομισθίας του συζύγου της Φ. Γεννηματά

Απαντήσεις στις αιτιάσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπογράμμισαν τη συζυγική σχέση του κ. Τσούνη με τη Φώφη Γεννηματά έδωσε η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία μίλησε στο News247 για «παλιά ιστορία»  που είχε δημοσιευθεί και στο παρελθόν από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και κατόπιν αναδημοσιεύτηκε στις εφημερίδες «Espresso» και «Δημοκρατία» για να πλήξει την κυρία Γεννηματά. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το Πρώτο Θέμα ανασκεύασε και στη συνέχεια ο κ. Τσούνης κατέθεσε αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση κατά των άλλων δύο εφημερίδων. Η κυρία Χριστοφιλοπούλου κατέθεσε μάλιστα στην Εξεταστική Επιτροπή επιστολή ,με ημερομηνία 23 -12- 2014,  της τότε αντιπροέδρου του Ντυνάν Θεοδώρας Παπαδάκη η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν ασκήθηκε καμία πειθαρχική διαδικασία κατά του κ. Τσούνη  και ότι δεν υπήρχε θέμα αργομισθίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα