“Εξαφανίστηκαν” δύο κοντέινερ κατασχεμένα τσιγάρα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

“Εξαφανίστηκαν” δύο κοντέινερ κατασχεμένα τσιγάρα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

"Φτερά" έκανε από αποθήκη του ΟΛΘ, τεράστια ποσότητα κατασχεμένων τσιγάρων. Πώς απομακρύνθηκε από τον φυλασσόμενο, κατά τα άλλα, χώρο

Την “εξαφάνιση” τεράστιας ποσότητας τσιγάρων από δύο κοντέινερ, που βρίσκονταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ερευνούν οι αρμόδιοι.

Τα τσιγάρα είχαν κατασχεθεί το 2000 και φυλάσσονταν σε αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης. Η μυστηριώδης απώλεια τους έγινε γνωστή μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην αποθήκη. Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που διενεργήθηκε από την ΟΛΘ ΑΕ, διαβιβάστηκε με μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται προανάκριση από το Β΄ τελωνείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΛΘ, το επίμαχο φορτίο απομακρύνθηκε κρυμμένο σε νόμιμα εμπορεύματα με ψευδή έγγραφα δια θαλάσσης, με προορισμό τρίτη χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ζημιά που προκλήθηκε στο ελληνικό δημόσιο υπολογίζεται σε 3,1 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη voria.gr, το φορτίο των δύο κοντέινερ φυλασσόταν σε αποθήκη της ελεύθερης ζώνης του λιμανιού. Εκεί υπήρχαν συνολικά 34 κοντέινερ, όλα με τσιγάρα, τα οποία εκποιήθηκαν 12 χρόνια μετά τη δέσμευσή τους. Από αυτά, το περιεχόμενο των 20 κοντέινερ έφυγε για το εξωτερικό, μαζί με το επίμαχο φορτίο, όπως όλα δείχνουν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, θέτοντας ερωτήματα για τη φύλαξη των κατασχεμένων και δεσμευμένων φορτίων. Η διοίκηση του ΟΛΘ, από την άλλη πλευρά, διαψεύδει ότι έχει συμβεί ανάλογο περιστατικό στο παρελθόν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα