Με βοήθεια από την Κίνα ξεκινά η παραγωγή του νέου Mini Moke

Με βοήθεια από την Κίνα ξεκινά η παραγωγή του νέου Mini Moke

Οι Κινέζοι έβαλαν το χέρι τους και πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται η επίσημη πρεμιέρα του νέου Mini Moke, 20 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του μοντέλου της πρώτης γενιάς.

Στο μυαλό εκείνων που το κατασκεύασαν προοριζόταν για ένα μικρό στρατιωτικό όχημα. Όμως κατέληξε να γίνει ένα από τα πιο εκκεντρικά οχήματα που παρουσιάσθηκαν ποτέ στους δρόμους παραπέμποντας σε ηλιόλουστα καλοκαίρια και όμορφες παραλίες.

Το Moke είναι ένα προϊόν της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κατασκευάσθηκε στην Πορτογαλία (κυρίως) βασιζόμενο στο παλιό Mini και ο μεγαλύτερος όγκος των πωλήσεών του έγινε στην μακρινή και ηλιόλουστη Αυστραλία .

Τώρα , 20 χρόνια μετά το τέλος της παραγωγής του, φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σχέδιο για την εκ νέου κατασκευή του Moke.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί θα μπορούσε να γίνει με την ίδια τεχνολογία όπως το πρωτότυπο, αλλά φαίνεται ότι θα κρατήσει την ίδια φιλοσοφία ενώ θα είναι πλήρως επανασχεδιασμένο ώστε να διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις που θα περίμενε κανείς από ένα αυτοκίνητο του σήμερα.

Η εταιρεία που προχωρά στην επανακυκλοφορία του Moke, ονομάζεται Moke International, και έχει την βοήθεια της κινέζικης Motors Chery , όπως επίσης και της θυγατρικής της, Sicar Engineering .

Για το 2013 , λέγεται ότι θα υπάρξει μια περιορισμένη παραγωγή περίπου 1000 οχημάτων, τα οποία ήδη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν πουληθεί.

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν την επιλογή δύο κινητήρων: ενός βενζίνης και ενός ηλεκτρικού.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Moke αναμένεται πριν το τέλος του 2013.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα