Pink Floyd: Ο Roger Waters θέλει να παίξει το ‘The Wall’ στο τείχος του Τραμπ

Pink Floyd: Ο Roger Waters θέλει να παίξει το ‘The Wall’ στο τείχος του Τραμπ

O μπασίστας του θρυλικού συγκροτήματος είναι ένας τους δριμύτερους επικριτές του νέου προέδρου των ΗΠΑ. Τον Οκτώβριο είχε αποκαλέσει τον Τραμπ "γουρούνι" σε συναυλία στο Μεξικό

Ο Roger Waters, μπασίστας και συνιδρυτής των θρυλικών Pink Floyd, δήλωσε ότι θέλει να παρουσιάσει το εμβληματικό άλμπουμ του συγκροτήματος “The Wall” σε μια συναυλία στο τείχος που σκοπεύει να χτίσει ο Ντόναλντ Τραμπ, αντιδρώντας έτσι στις πολιτικές του Αμερικανού προέδρου για το μεταναστευτικό.

Σημειώνεται ότι ο Roger είναι ένας τους δριμύτερους επικριτές του νέου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών: Τον Οκτώβριο είχε αποκαλέσει τον Τραμπ “γουρούνι” σε συναυλία στο Μεξικό.

“Οι στίχοι από το άλμπουμ ‘The Wall’ αφορούν στο πόσο επιζήμιες μπορεί να είναι οι ανεγέρσεις τειχών” για την ανθρωπότητα. Το 1973 (όταν γράφτηκαν) ήταν συμβολικοί, ενώ τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος εγείρει κυριολεκτικά ένα τείχος” δήλωσε ο Ρότζερς κατά την εμφάνισή του στην έκθεση ‘Pink Floyd, Their Mortal Remains’ που θα διαρκέσει από τις 13 Μαΐου έως την 1η Οκτωβρίου στο Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ του Λονδίνου.

INDIO, CA - OCTOBER 09: Roger Waters performs onstage during Desert Trip at the Empire Polo Field on October 9, 2016 in Indio, California. (Photo by Kevin Winter/Getty Images) Getty Images

 

“Με ρωτούν συχνά εάν θα ξαναπαρουσιάσω το ‘The Wall’ καθώς έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία φορά που το έκανα. Απαντούσα ότι θα ξαναδώσω αυτή τη συναυλία εάν βρουν λύση με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη και απαλλαγούμε από αυτό το φρικτό φράγμα ασφαλείας εκεί” συνέχισε και δήλωσε “έτοιμος” να εξετάσει το ενδεχόμενο να ερμηνεύσει το The Wall σε μια συναυλία στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ, εκεί όπου ο Τραμπ υποσχέθηκε να χτίσει το τείχος.

“Πρέπει να υπάρξει μια περίοδος αφύπνισης. Αυτή τη στιγμή πολλοί πείθονται από τους πολιτικούς ηγέτες μας ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οφείλονται στους ‘ξένους’, γιατί είναι κακοί άνθρωποι και επομένως πρέπει να τους καταστρέψουμε” υπογράμμισε ο Waters, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι ο ντράμερ των Pink Floyd Nick Mason, έχει δηλώσει ότι η μπάντα θα ξανασμίξει εάν υπάρξει η κατάλληλη πολιτική αφορμή…

Δείτε στιγμιότυπο από τη συναυλία The Wall που έδωσαν οι Pink Floyd το 1990 στο Βερολίνο, οκτώ μήνες αφότου έπεσε το τείχος:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα