Δεν είναι αυτό που νομίζεις: Ένας στους δύο απατά το άλλο του μισό μπροστά στην TV

Δεν είναι αυτό που νομίζεις: Ένας στους δύο απατά το άλλο του μισό μπροστά στην TV

Σχεδόν οι μισοί παραδέχονται ότι υποκύπτουν στον πειρασμό του επόμενου επεισοδίου και βλέπουν μόνοι τους στα κρυφά τη συνέχεια του αγαπημένου τους σήριαλ

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: Ένας στους δύο (46%) απατά το άλλο του μισό και υποκύπτει στον πειρασμό να δει μόνος του, στα κρυφά, τη συνέχεια του αγαπημένου τους σήριαλ. Και καθώς το binge watching, δηλαδή η συνεχόμενη παρακολούθηση δύο ή περισσότερων επεισοδίων μιας τηλεοπτικής σειράς, αποκτά περισσότερους οπαδούς, σχέσεις και συνδέσεις (στο Internet) δοκιμάζονται.

Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας του Netflix, το 60% απαντά ότι θα προχωρούσε ακόμα πιο πέρα (στη σεζόν) αν ήξερε ότι θα μπορούσε να γλιτώσει τις συνέπειες (βλ. κρεβατομουρμούρα). Το 81% όσων υποκύπτουν στον πειρασμό του επόμενου επεισοδίου είναι υπότροποι και το 44% το έχει κάνει περισσότερες από τρεις φορές.

Βραζιλιάνοι και Μεξικανοί είναι οι πιο επιρρεπείς, ενώ πιο πιστοί στο άλλο τους μισό –πάντα όσον αφορά στην από κοινού παρακολούθηση ενός σήριαλ– αποδεικνύονται οι Ολλανδοί, οι Γερμανοί και οι Πολωνοί.

Τα σήριαλ που βάζουν σε μεγαλύτερο πειρασμό τους τηλεορασάκηδες συντρόφους είναι τα Walking Dead, Breaking Bad, American Horror Story, House of Cards, Orange Is The New Black, Narcos και Stranger Things.

Σχετικά με το πότε, το 28% απατά τηλεοπτικά το άλλο του μισό όταν βρίσκεται σε κάποιο επαγγελματικό ταξίδι, το 25% αφού ένας από τους δύο έχει αποκοιμηθεί και το 24% όταν ο άλλος είναι στη δουλειά. Δύο στους τρεις ισχυρίζονται πως υποκύπτουν στον πειρασμό του επόμενου επεισοδίου γιατί αυτό που βλέπουν είναι πολύ καλό, το 18% έχει καβγαδίσει λόγω αυτής της κακής συνήθειας και το 14% πιστεύει ότι αυτού τους είδους η συμπεριφορά του σύντροφό του είναι χειρότερη από το να τον απατούσε ερωτικά!

Έτσι, σχεδόν οι μισοί δεν ομολογούν ποτέ την πράξη τους και προφανώς ξαναβλέπουν σιωπηλά τα ίδια επεισόδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα