Περιορίζεται ο φόβος απωλειών από τους ΑΝΕΛ

Περιορίζεται ο φόβος απωλειών από τους ΑΝΕΛ
Snapshot on the margin of a session of the parliamentary group of the Independent Greeks party, in Athens, in Athens, July 10, 2015 / , 10 , 2015 Sooc

Μετά από μία συνεδρίαση- θρίλερ της κοινοβουλευτικής ομάδας, που διεκόπη για να συναντηθεί ο Καμμένος με τον Τσίπρα, και μασάζ σε βουλευτές που επιθυμούσαν να ψηφίσουν όχι και ζητούσαν ψήφο κατά συνείδηση, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για γραμμή υπέρ της πρότασης και ενδεχόμενο μίας ή δύο απωλειών

Περιορίζεται ο φόβος απωλειών για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία όσον αφορά τουλάχιστον την πλευρά των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Μετά από μία συνεδρίαση- θρίλερ της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ, η οποία διεκόπη για να συναντηθεί ο πρόεδρος του κόμματος και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος (ο οποιος χθες δεν υπέγραψε την κυβερνητική πρόταση καθώς αυτή “έσβηνε” τις κόκκινες γραμμές του κόμματος για ΦΠΑ και αμυντικά, θέλοντας πρώτα να συζητήσει το ζήτημα με την κοινοβουλευτική ομάδα) με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και μασάζ σε βουλευτές που επιθυμούσαν να ψηφίσουν όχι και ζητούσαν ψήφο κατά συνείδηση, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για γραμμή υπέρ της πρότασης και ενδεχόμενο μίας- δύο απωλειών στη χειρότερη ή και καμίας στην καλύτερη περίπτωση.

Με το όχι είχαν ταχθεί νωρίτερα τέσσερις βουλευτές ( Χαϊκάλης, Ξουλιδου, Κατανας, Μαυραγάνης) ζητώντας ψήφο κατά συνείδηση. Κάτι τέτοιο θα δοκίμαζε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε συνδυασμό με τις “απώλειες” από ΣΥΡΙΖΑ.

Μέχρι την ώρα της ψηφοφορίας φυσικά όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Όμως αυτή τη στιγμή φέρεται να έχει αποδώσει η πίεση στους βουλευτές των ΑΝΕΛ, που καλούνται από την ηγεσία του κόμματος να λάβουν υπόψη και τις συνέπειες ενός Grexit στην εθνική ασφάλεια.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα