Μπαλάφας: ‘H πρότασή μας δίνει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων’

Μπαλάφας: ‘H πρότασή μας δίνει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων’
Handover Ceremony at the Ministry of Interior and Administrative Reconstruction, in Athens, Greece on November 7, 2016. / , 7 2016. SOOC

O Yφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τα σκουπίδια, την οικονομία και το προσφυγικό ενώ έκανε και εκείνος πολιτικό "άνοιγμα" προς το ΠΑΣΟΚ

“Η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών δίνει διέξοδο, δίνει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων, εντός του Συντάγματος. Εμείς θέλουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και φυσικά δεν επιθυμούμε την ιδιωτικοποίηση της αρμοδιότητας” υποστήριξε ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή Αντίμετρα με τον Στέφανο Τζανάκη και τον Γιώργο Μελιγγώνη.

Ο κ.Μπαλάφας σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έχουν σαν αποτέλεσμα τη συσσώρευση εκατοντάδων τόνων σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων αστικών κέντρων, είπε πως “ορισμένοι άθελά τους ρίχνουν νερό στο μήλο αυτών που θέλουν τους ιδιώτες στην καθαριότητα”.

Ερωτηθείς για το μείζον θέμα του προσφυγικού που χειρίζεται ο ίδιος ως υφυπουργός μεταναστευτικής πολιτικής, ο κ.Μπαλάφας υπερασπίστηκε τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, ωστόσο τόνισε πως οι ελληνικές αρχές παραμένουν πάντα σε επιφυλακή χαρακτηρίζοντας την Τουρκία αστάθμητο παράγοντα. “Έχουν μειωθεί η ροές αλλά πάντα υπάρχει μια ανασφάλεια γιατί δεν ξέρουμε εάν και πότε η Τουρκία μπορεί να αλλάξει στάση” είπε χαρακτηριστικά.

Αν η ΝΔ θέλει να καταθέσει πρόταση μομφής, έχει το δικαίωμα να το κάνει

“Δεν είμαι ούτε δικαστής, ούτε εισαγγελέας. Να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να φωτίσει την υπόθεση του Noor1. Είναι υπόθεση της δικαιοσύνης. Αν θέλει η ΝΔ ας καταθέσει πρόταση μομφής. Έχει το δικαίωμα να κάνει πρόταση μομφής” είπε ο κ.Μπαλάφας αναφορικά με την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις συνομιλίες του Υπουργού Άμυνας με ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1.

Προοδευτικό προσκλητήριο

Ακόμη, ο κ.Μπαλάφας απήθυνε και εκείνος με το δικό του τρόπο προσκλητήριο συνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι τιμά τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

“Η συνεργασίας μας με τα σοσιαλιστικά κόμματα της ΕΕ, είναι πραγματικότητα. Μας στήριξαν στο Eurogroup και μας στηρίζουν. Αυτά πρέπει να τα δει το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ. Εμείς επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε έναν προοδευτικό πόλο στην Ευρώπη. Σ’ αυτό εντάσσονται αδελφά με το ΠΑΣΟΚ κόμματα. Πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και με ανοιχτό μυαλό να προχωρήσουμε και με κριτήριο το εθνικό συμφέρον και κυρίως εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε σήμερα τα πράγματα όπως στη δεκαετία του ’60. Η συνεργασία μας με του ΑΝΕΛ ήταν η μόνη επιλογή όταν σχηματίσαμε κυβέρνηση. Τιμώ όμως τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ” τόνισε.

Τέλος, ο κ.Μπαλάφας αναφέρθηκε και στα ζητήματα της οικονομίας λέγοντας πως τα πράγματα πάνε καλύτερα μετά τη συμφωνία του Eurogroup στηρίζοντας την άποψή του στη άνοδο του Χρηματιστηρίου καθώς και στη μείωση της ακραίας φτώχειας.

Φωτογραφία: SOOC

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα