Αυτές είναι οι τσιρλίντερς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και έκλεψαν την παράσταση

Αυτές είναι οι τσιρλίντερς του Κιμ Γιονγκ Ουν. Και έκλεψαν την παράσταση
North Korean cheerleaders wave flags before the opening ceremony of the 2018 Winter Olympics in Pyeongchang, South Korea, Friday, Feb. 9, 2018. (AP Photo/David J. Phillip) AP

Διακόσιες Βορειοκορεάτισσες cheerleaders έκαναν απόβαση στην Pyeongchang. Είναι γνωστές ως "army of beauties" και έχουν χαρακτηριστεί από τέλειες έως... τρομακτικές. Δείτε τι εννοούμε.

Μαζί με την αδελφή του, Kim Yo Jong ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έστειλε στην Pyeongchang για τους Χειμερινούς Αγώνες και έναν στρατό όμορφων κοριτσιών (“Αrmy of beauties”), για να στηρίξουν τους αθλητές της χώρας. Η ομάδα αυτή ξεπερνά τις 200 cheerleaders και είναι παντού -ανά δεκάδες. Τα μέλη είναι από 20 έως 29 χρόνων, ύψους πάνω από 1.63 και προέρχονται από καλές οικογένειες.

Επελέγησαν για την ομορφιά τους, από τα κορυφαία πανεπιστήμια της χώρας, όπως επισήμανε Βορειοκορεάτης υπεύθυνος των πανεπιστημίων, που έχει αποστατήσει. Όσες παίζουν και κάποιο μουσικό όργανο ανήκουν σε μπάντες. Η συντριπτική πλειοψηφία σπουδάζει στο Kill II-Sung University, το κορυφαίο του έθνους. Πριν το τελικό ΟΚ, οι αρχές έλεγξαν και όλη την ιστορία τους (όσα έχουν κάνει στη ζωή τους οι ίδιες και τα μέλη των οικογενειών τους).

Όλες είναι ντυμένες με κόκκινες φόρμες και κόκκινα παλτό που καλύπτουν όλο τους το σώμα, άσπρους σκούφους και κόκκινες μπότες έως τον αστράγαλο, κρατούν σημαίες της ενωμένης Κορέας, χειροκροτούν, τραγουδούν κυρίως στίχους ενωτικού περιεχομένου (“uri nun, hana da”, δηλαδή “είμαστε όλοι ένα”) και κάνουν ό,τι τους δείχνει η αρχηγός κάθε γκρουπ (είναι ντυμένη στα άσπρα), η οποία βρίσκεται στο διάδρομο μπροστά τους. Χαμογελούν όση ώρα είναι στις εξέδρες, βγάζουν φωτογραφίες με όποιον τους το ζητήσει και δεν σταματούν δευτερόλεπτο το τραγούδι.


Το πλήθος αυτών των κοριτσιών ταξίδεψε στην Pyeongchang, μαζί με τους 26 αθλητές του taekwondo της χώρας, τους 21 δημοσιογράφους και τα τέσσερα μέλη της ολυμπιακής επιτροπής της χώρας. Όπου πηγαίνουν, τους συνοδεύουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Να θυμίσουμε κάπου εδώ πως η Βόρειος Κορέα συμφώνησε μόλις τον περασμένο μήνα να παραστεί στους πρώτους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στη Νότιο Κορέα και ότι η Kim Yo Jong είναι η πρώτη εκπρόσωπος της δυναστείας των Kim που επισκέπτεται το Νότο, από τον πόλεμο που έληξε το 1953.


Επειδή μπορεί να έχετε την απορία, οι cheerleaders υπάρχουν στη Βόρειο Κορέα από τους Ασιατικούς Αγώνες του 2002, στο Busan. Εκεί πήγαν 300, ενδεδυμένες με παραδοσιακές στολές. Στην Pyeongchang, όταν δεν κάνουν το σόου τους, τραγουδώντας άσμα που ήταν γνωστό προ δεκαετίας -όταν οι δυο Κορέες έκαναν την τελευταία ειρηνευτική προσπάθεια- κουνιούνται στους ρυθμούς των καλλιτεχνών που ακούγονται από τα μεγάφωνα (και ερμηνεύουν ροκ, ραπ και ποπ).

Κάποιοι τις θαυμάζουν, άλλοι τις έχουν χαρακτηρίσει “τρομακτικές”, εκείνες βέβαια συνεχίζουν το έργο τους υπό την όποια συνθήκη, διότι έχουν μια αποστολή να φέρουν εις πέρας: να αλλάξουν τη διεθνή άποψη για τη χώρα τους, η οποία τον τελευταίο χρόνο δοκίμασε ουκ ολίγες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων. Από ό,τι φαίνεται, κάνουν καλή δουλίτσα. Αρκεί να σκεφτείτε ότι η Angela Ruggiero, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δήλωσε ότι πρέπει να είναι υποψήφιες για το Nobel Ειρήνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα