Κρίση του συστήματος ή της πολιτικής; 

Κρίση του συστήματος ή της πολιτικής; 

Η οικονομική ιστορία των διακοσίων τελευταίων ετών είναι στο μεγαλύτερο βαθμό της η ιστορία των διεθνών οικονομικών κρίσεων, αυτής της ανίατης ασθένειας του διεθνούς οικονομικού συστήματος. Όπως αναφέρεται στο βιβλίο « Διεθνείς Οικονομικές Κρίσεις », παρά τα τραυματικά τους αποτυπώματα, οι οικονομικές κρίσεις επαναλαμβάνονται διαρκώς και συχνά με σφοδρότερη ορμή από ότι οι προηγούμενες. Άραγε τι έχουμε διδαχθεί από το 1557 και τη χρεοκοπία του κράτους των Αψβούργων έως και το 2010 και την κρίση στην Ευρωζώνη;

Το εν λόγω βιβλίο, που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Rosili, διαπραγματεύεται με συστηματικό τρόπο τις διεθνείς οικονομικές κρίσεις, παρουσιάζοντας τις βασικές μορφές του φαινομένου χωρίς ατέρμονες θεωρητικές ακροβασίες αλλά με στοιχεία και δεδομένα που αντλήθηκαν από πραγματικές καταστάσεις. Μάλιστα, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην πρόσφατη διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση, καθώς και στη σοβαρή οικονομική κρίση που ταλανίζει την Ευρωζώνη και την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λιαργκόβα, Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών, «διαβάζοντας το βιβλίο αυτό ο αναγνώστης θα διδαχθεί πολλά για τις οικονομικές κρίσεις, αλλά και θα αναθεωρήσει πολλά από αυτά που τόσο απλοϊκά και συχνά δογματικά του παρουσιάζονται». Ο επιστημονικός λόγος προστατεύεται από κληροδοτημένες εμμονές, λογικά αδιέξοδα, αυθαιρεσίες, ανυπόστατες ιδεοληψίες, οδηγεί σε αδιαμφισβήτητες αλήθειες και, συνακόλουθα, σε συγκεκριμένες προτάσεις και λύσεις.

Πρόκειται, λοιπόν, για αποτυχία της αγοράς ή για αποτυχία της πολιτικής;

Ο Άγγελος Κότιος είναι Καθηγητής Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Αναπτυξιακών Σχέσεων στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ενώ ο Γεώργιος Παυλίδης Δικηγόρος παρ’ Εφέταις.

Το βιβλίο «Διεθνείς Οικονομικές Κρίσεις» διατίθεται, εκτός από μεμονωμένα σε νέα μειωμένη τιμή, σε πακέτο μαζί με το βιβλίο «Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις», το οποίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη μελέτη του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος.

Επισκεφθείτε το www.rosili.gr κι ενημερωθείτε για τις εκδόσεις Rosili, τον καινούριο μειωμένο τιμοκατάλογο και τα προσφερόμενα πακέτα επιχειρησιακών βιβλίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα