Στην Αθήνα η Επιτροπή του ΕΚ που παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα

Στην Αθήνα η Επιτροπή του ΕΚ που παρακολουθεί το ελληνικό πρόγραμμα
European Union flags fly at half staff in front of EU headquarters in Brussels on Monday, June 19, 2017. The flags were lowered on Monday to show solidarity for the victims of deadly forest fires in Portugal. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

Τα μέλη της Επιτροπής θα έχουν επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ θα επισκεφθούν και τη Βουλή των Ελλήνων

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON). Πρόκειται για μία δραστήρια Επιτροπή, ενώπιον της οποίας συχνά μιλούν οι πρωταγωνιστές του ελληνικού προγράμματος, όπως ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί ή ακόμη και ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Σάλος είχε προκληθεί όταν ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δεν είχε εμφανιστεί σε συνεδρίαση, προφασιζόμενος φόρτο εργασίας.

Οι ευρωβουλευτές θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, καθώς και άλλα μέλη της κυβέρνησης. Επίσης, θα συναντηθούν με βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και εκπροσώπους κοινωνικών φορέων.

Ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής είναι ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σβεν Γκίγκολντ,, ο οποίος θα επισκεφθεί επίσης τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Εσόδων και το Ινστιτούτο Πολιτικής Ερευνας.

«Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, προκειμένου να διαπιστώσω αν είναι ουσιώδεις ή όχι. Στη Γερμανία και σε διάφορους ευρωπαϊκούς θεσμούς, υπήρξαν πολλοί πολιτικοί που υποστήριξαν τα μέτρα λιτότητας, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει καμία πρόοδο προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις όπως η καλή διακυβέρνηση γενικά και η αποτελεσματική και δίκαιη είσπραξη φόρων ειδικότερα. Ο ισχυρισμός αυτός, που υποβλήθηκε από Συντηρητικούς και Φιλελεύθερους, αξίζει διεξοδικής εξέτασης», δήλωσε ο Γκίγκολντ.

Η επίσημη ανακοίνωση

“Πολυμελής αντιπροσωπεία της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα, στις 26-27 Ιουνίου 2017.

Οι ευρωβουλευτές θα πραγματοποιήσουν σειρά επαφών με στελέχη της Ελληνικής κυβέρνησης, εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων, καθώς και με τη Βουλή των Ελλήνων και θα γίνουν δεκτοί από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην αποστολή θα συμμετέχουν από ελληνικής πλευράς, ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης καθώς και οι ευρωβουλευτές Εύα Καϊλή και Γιώργος Κύρτσος.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής ο Πρόεδρος της επιτροπής Roberto GUALTIERI (Ιταλός – Σοσιαλιστές), θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 13.45 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Αμαλίας 8 – Σύνταγμα”.

Φωτό: AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα