Euro NCAP. Κορυφαία αξιολόγηση στη Mercedes GLA στον τομέα της ασφάλειας

Euro NCAP. Κορυφαία αξιολόγηση στη Mercedes GLA στον τομέα της ασφάλειας

Η ολοκαίνουργια Mercedes-Benz GLA είναι ένα ασφαλέστερο αυτοκίνητο . Δεν είναι μόνο η κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων, που πήρε από το Euro NCAP, αλλά και τα κολακευτικά σχόλια που απέσπασε σε επιμέρους τομείς.

Την κορυφαία βαθμολογία 5 αστέρων απέσπασε η  Mercedes GLA στα τεστ που υποβλήθηκε από το Euro NCAP. Παράλληλα, το Euro NCAP έδωσε επίσης δύο βραβεία στο νέο crossover της Mercedes, ένα για το σύστημα Attention Assist, το άλλο για την τεχνολογία Pre-Safe.

Το GLA πήρε ένα εντυπωσιακό σκορ 96% για την προστασία των ενήλικων επιβατών, 88% για την προστασία των παιδιών και έρχεται ακόμη και με ένα high-tech “ενεργό καπό” που αναδύεται σε περίπτωση σύγκρουσης,  για πρόσθετη προστασία των πεζών.

Το GLA διαθέτει στον στάνταρ εξοπλισμό του το σύστημα πρόληψης των συγκρούσεων με την ονομασία με Assist Plus, το οποίο ανταποκρίθηκε πλήρως στις δοκιμές στις οποίες υποβλήθηκε.  Το σύστημα κατάφερε να εμπλέξει το αυτόματο σύστημα πέδησης και να αποφευχθεί η σύγκρουση σε ταχύτητες μέχρι και 45 χιλιόμετρα ανά ώρα .

Μια άλλη, επίσης  σοβαρή δοκιμασία του Euro NCAP, αφορά στις επιπτώσεις από πλάγιες συγκρούσεις. Και στον τομέα αυτό το GLA δεν φάνηκε να έχει ελλείψεις.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα