Τα πρώτα Tweets των Ελλήνων πολιτικών: “Καλησπέρα” (ψηφιακέ) κόσμε

Τα πρώτα Tweets των Ελλήνων πολιτικών: “Καλησπέρα” (ψηφιακέ) κόσμε

Οι Έλληνες πολιτικοί "τιτιβίζουν" κάθε μέρα στο Twitter. Δείτε τα πρώτα τους Tweets

Πολιτική και social media πάνε μαζί. Ο πολιτικός λόγος μεταφέρεται στο διαδίκτυο και το Twitter κατακλύζεται με τις πολιτικές ιντερνετικές εξαγγελίες.

Άλλα Tweet είναι εύστοχα, άλλα όχι και τόσο εμπνευσμένα. Τα τελευταία πέντε χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους τα smartphones και γράφουν ανελλιπώς εντός και εκτός κοινοβουλίου.

Το Buzzfeed παρουσίασε την ακτινογραφία των πρώτων Tweets των Βρετανών πολιτικών μέσω του site First Tweet το οποίο επαναφέρει τις πρώτες αναρτήσεις όλων των χρηστών του κοινωνικού δικτύου.

Εμείς, κάναμε το αντίστοιχο για τους Έλληνες πολιτικούς που δραστηριοποιούνται στην ψηφιακή δημόσια σφαίρα. “Το Μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό, έλεγε ο Καρχιμάκης”, link πόσταρε η Ρένα Δούρου. Ο δε Κυριάκος Βελόπουλος στην πρώτη του ανάρτηση απαντάει στον Άδωνι Γεωργιάδη.

Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως, στερείται πρωτοτυπίας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί, ότι τους περισσότερους λογαριασμούς τους διαχειρίζονται υπεύθυνοι επικοινωνίας και όχι τα ίδια τα πολιτικά πρόσωπα.

Ιδού τα αποτελέσματα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα