GR80s: Το θρυλικό φεστιβάλ ‘Rock in Athens’ μέσα από Playmobil

GR80s: Το θρυλικό φεστιβάλ ‘Rock in Athens’ μέσα από Playmobil

Ο φανατικός συλλέκτης Playmobil Ντένης Βαγγόπουλος ξαναχτυπά και αναπαριστά τη μεγαλύτερη ροκ συναυλία της Αθήνας του ΄80 μέσα από 3.000 φιγούρες

Μετά την πολυσυζητημένη αναπαράσταση του περίφημου “νεύματος” του Ανδρέα Παπανδρέου στη Δήμητρα Λιάνη στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, ο Ντένης Βαγγόπουλος επιστρέφει με μια ακόμη αναπαράσταση μιας αξέχαστης στιγμής της δεκαετίας του ’80: του θρυλικού μουσικού φεστιβάλ “Rock in Athens”.

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, από τις 11.00 το πρωί, ο Ντένης Βαγγόπουλος θα βρίσκεται στο περίπτερο Νεανικές Κουλτούρες (αίθουσα Δ7) μαζί με περισσότερες από 3.000 φιγούρες Playmobil, για να αναπαραστήσει το μεγαλύτερο ροκ φεστιβάλ που έγινε στα ελληνικά 80’s.

Το “Rock in Athens” που έλαβε χώρα πριν από τριάντα χρόνια ακριβώς στις 26 και 27 Ιουλίου 1985 στο Καλλιμάρμαρο ήρθε να βάλει την ελληνική πρωτεύουσα στον χάρτη των μεγάλων διεθνών συναυλιών.

 

Ήδη από τις αρχές του χρόνου τα μεγάλα ονόματα που θα συμμετείχαν (Τhe Stranglers, Depeche Mode, The Cure, Nina Hangen, The Clash, Talk Talk, Culture Club κ.α.) διαφημίζονταν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε ένα γεγονός που φιλοδοξούσε να γίνει το καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς.

Το ελληνικό νεανικό κοινό είχε την δυνατότητα να δει από κοντά τους καλλιτέχνες που θαύμαζε μέσα από τις σελίδες του “Ποπ & Ροκ” και από το “Μουσικόραμα” και οι Ευρωπαίοι θαυμαστές τους να συνδυάσουν τον τερπνόν με διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Η προηγούμενη δουλειά του Ντένη Βαγγόπουλου με το “νεύμα” του Ανδρέα Παπανδρέου που έγινε viral

Ο Ντένης Βαγγόπουλος (ή αλλιώς Grecobil) είναι ο μεγαλύτερος συλλέκτης Playmobil στην Ελλάδα και τον κόσμο, έχοντας στην κατοχή του περισσότερα από δέκα χιλιάδες κομμάτια.

Η έκθεση “GR80s”

Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη είναι μια πρωτότυπη ιστορική και πολιτισμική αναδρομή στην δεκαετία του ’80 η οποία έχει στόχο να προσφέρει στον επισκέπτη μια μοναδική αναβιωτική εμπειρία.

Πολιτική, τρόποι ζωής, τέχνες και τεχνολογία του ’80, θα ανασυσταθούν σε 18 περίπτερα,μέσα από ένα συνδυασμό άμεσης πληροφορίας, οπτικοακουστικών εκθεμάτων και διαδραστικών εφαρμογών.

 

Ο επισκέπτης αντιμετωπίζει μεταξύ άλλων, τα μεγάλα μεγέθη του πολιτικού ανταγωνισμού της εποχής, τις σημαντικές πολιτικές που ασκήθηκαν από τις κυβερνήσεις, την κινητοποίηση των μαζών και την πολιτική στράτευση, καθώς και τα βασικά πολιτικά γεγονότα της περιόδου (εκλογικές αναμετρήσεις, πολιτικοί πρωταγωνιστές, πολιτική επικοινωνία, νομοθετικό έργο, σκάνδαλα, κομματικό φαινόμενο).

Η έκθεση διοργανώνεται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με πρόγραμμα παράλληλων δράσεων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου – 12 Μαρτίου 2017

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι,11854, Αθήνα

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00,

Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00

Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα της έκθεσης Gr80’s

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα