“Κόκκινος συναγερμός” στη συγκυβέρνηση. 5 βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν τη διάταξη για το γάλα

“Κόκκινος συναγερμός” στη συγκυβέρνηση. 5 βουλευτές απειλούν να καταψηφίσουν τη διάταξη για το γάλα

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί στις τέσσερις το απόγευμα τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα

Όλα είναι ανοιχτά για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο αρχικά επρόκειτο να κατατεθεί με πολλά άρθρα, που έγιναν ένα, στη συνέχεια δύο και τελικά ξανά πολλά, λόγω των αντιδράσεων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, κυρίως για το θέμα του γάλακτος.

Της Βίκυς Σαμαρά

Μετά τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμο Χαρακόπουλο και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και Θάνο Μωραΐτη, ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση τους στην ψηφοφορία άφησαν σήμερα και οι βουλευτές της Ν.Δ Γιώργος Βλάχος και του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης. 

Αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί στις τέσσερις το απόγευμα τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, όπως δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος. 

Πληροφορίες εν τω μεταξύ ανέφεραν ότι ο κ.Χαρακόπουλος πρόκειται να έχει συνάντηση με το γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο. 

Ήδη άλλωστε βουλευτές της Ν.Δ έχουν ζητήσει συνάντηση και ενημέρωση από το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Θανάση Μπούρα, ενώ διαμηνύουν ότι δεν μπορεί το ζήτημα του γάλακτος να αποτελέσει αντικείμενο κομματικής πειθαρχίας.

Στον αντίποδα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε πως οι αντιδράσεις για το γάλα είναι για γέλια, ενώ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, τη στιγμή που ο συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα της Λάρισας ζητά με ανακοίνωση του την παραίτηση του ίδιου και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, συνεχίζοντας να ασκεί πιέσεις στο παρασκήνιο στον εκλεγόμενο στη Λάρισα κ.Χαρακόπουλο προκειμένου να επιμείνει μέχρι τέλους στις θέσεις του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα