Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο για να τα ακούει ο Τσίπρας: Δεν είναι θέμα προσωπικό, αλλά θεσμικό

Μεϊμαράκης σε Παυλόπουλο για να τα ακούει ο Τσίπρας: Δεν είναι θέμα προσωπικό, αλλά θεσμικό

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη χθεσινή κόντρα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Διαψεύδεται η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη

Στην ανάγκη τήρησης θεσμικών διαδικασιών όσον αφορά στην ενημέρωση των κομμάτων για την προσπάθεια επίτευξης συναίνεσης στο εσωτερικό και συμφωνίας με τους εταίρους, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο λόγος για τον οποίο ζήτησε τη συνάντηση ο κ.Μεϊμαράκης μετά το χτεσινό “σπασμένο τηλέφωνο,” με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με τον όποιο τελικά δεν επικοινώνησαν, ήταν ακριβώς για να δείξει ότι η ΝΔ δε θα αποδεχθεί η κυβέρνηση να την καταστήσει συνυπεύθυνη χωρίς μάλιστα επίσημη και ουσιαστική ενημέρωση. Αν και υπήρξε διαρροή ότι ο πρόεδρος της ΝΔ ήρθε τελικά σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, τελικά πηγές από ΝΔ διέψευσαν την πληροφορία περί τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο πολιτικών αρχηγών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έκρυβε άλλωστε σε συνομιλητές του την καχυποψία του όσον αφορά στα πραγματικά κίνητρα πίσω από την πρόταση του κ.Τσίπρα να συναντηθούν κατ’ ιδίαν, όπως έκανε ο πρωθυπουργός με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς χθες αλλά και ποιες είναι εν τέλει οι προθέσεις του όσον αφορά στη διαπραγμάτευση.

“Μετά το συμβούλιο υπό την προεδρία σας και την  έμπρακτη απόδειξη διάθεσης όλων πολιτικών αρχηγών εξουσιοδοτήσαμε τον πρωθυπουργό για μια συμφωνία ευρύτερα αποδεκτή” είπε ο κ. Μεϊμαράκης στον κ. Παυλοπουλο.

“Θεώρησα ότι θα είχαμε ενημέρωση πάλι από το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή όλοι μαζί από τον πρωθυπουργό. Διαχρονικά ή  ΝΔ ειναι υπέρ της εθνικής συνεννόησης και επειδή είναι κρίσιμες ώρες ζήτησα ενημέρωση διότι δεν είναι προσωπικό μεταξύ δύο ανθρώπων ούτε θέμα προσωπικών σχέσεων, είναι θέμα θεσμικό ανεξαρτήτως συμπαθειών. Πήρα πρωτοβουλία να ενημερωθώ από εσάς και να επαναλάβω την πρόθεση της  ΝΔ ότι θέλουμε συμφωνία να είναι Ελλάδα σε ευρώ. Αυτό είναι κόκκινη γραμμή για εμάς δεν έχει αλλάξει. Η ενημέρωση κατά μόνας δεν εξυπηρετεί κανένα σκοπό. Να στείλουμε μήνυμα στους εταίρους ότι το 80% του ελληνικού λαού θέλει το ευρώ και αυτό να το κατανοήσουν” συνέχισε.

“Είμαστε παρόντες στην πρόταση του πρωθυπουργού που είπε ότι αν πάρει βροντερό όχι θα πει ένα μεγάλο ναι. Να πει το μεγάλο ναι για να μείνει ή Ελλάδα σε Ευρώπη. Αυτός έχει βέβαια την ευθύνη εμείς πιστεύουμε ότι στη βουλή θα έχει μεγάλη αποδοχή αυτή ή συμφωνία . Κόκκινη γραμμή ή παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και θεσμικές διαδικασίες”, κατέληξε.

Ο κ. Παυλόπουλος έδωσε στον κ. Μεϊμαράκη συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του και όταν εκείνος σημείωσε με χαμόγελο πως είναι μεταβατικός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως “Αυτή την κρίσιμη στιγμή είστε πρόεδρος της ΝΔ. Σε ότι αφορά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών πρέπει να εξάρω τη συμβολή σας στην ύπαρξη κοινών σημείων. Την κρίσιμη στιγμή βρέθηκαν ενωμένοι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις για να πούμε ότι δεν υπάρχει πρόθεση ρήξης αλλά ούτε σκέψη. Ή ΝΔ που θεμελίωσε το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη σήμερα χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος θα βάλει πλάτη σε αυτή την πορεία που πρέπει να είναι μονόδρομος.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα