Εσωκομματικό μπέρδεμα με την αποστολή ΝΔ στις Βρυξέλλες

Εσωκομματικό μπέρδεμα με την αποστολή ΝΔ στις Βρυξέλλες

Το κόμμα δηλώνει πως το ταξίδι Μπακογιάννη - Χατζηδάκη με στόχο επαφές υπέρ συμφωνίας ήταν πρωτοβουλία των βουλευτών. Πώς δόθηκε η εντύπωση ότι θα υπάρξει "αποστολή"

Σε εσωκομματικό μπέρδεμα εξελίσσεται ή πρωτοβουλία με την αποστολή βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες, με στόχο επαφές υπέρ της επίτευξης συμφωνίας.

Οι πληροφορίες ανέφεραν χθες το βράδυ ότι ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών Μανώλης Κεφαλογιάννης και οι βουλευτές Ντόρα Μπακογιάννη και Κωστής Χατζηδάκης επρόκειτο σήμερα να μεταβούν Βρυξέλλες για  επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν και “σκληρό” της διαπραγμάτευσης από πλευράς Επιτροπής, Φινλανδό Βάλντις Ντομπρόβσκις, αλλά και τον Έλληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Την Παρασκευή οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ επρόκειτο επίσης να επιδιώξουν επαφές με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, τον επικεφαλής της ομάδας του ΕΛΚ Γερμανό Μάνφρεντ Βέμπερ, τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και πιθανώς το Γιρκι Κατάινεν.

Αργότερα τη νύχτα κομματικές πηγές διέψευδαν την ύπαρξη καν αποστολής, άλλες πηγές έλεγαν πως θα ταξίδευε μόνο ο κ.Κεφαλογιάννης, αλλά τελικά έτερες πηγές επέμεναν πως οι βουλευτές θα ταξιδέψουν κανονικά.

Σήμερα το πρωί και ενώ ή κ. Μπακογιάννη και ο κ.Χατζηδάκης βρισκόταν ήδη στο αεροπλάνο ( όχι όμως και ο κ. Κεφαλογιαννης), ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης συνομιλώντας με δημοσιογράφους στο περιθώριο της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, έλεγε πως επίσημα αποστολή του κόμματος δεν υπάρχει για αυτό και δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση τύπου από το γραφείο του κόμματος.

Αλλά και από την πλευρά του ίδιου του προέδρου της ΝΔ άφηναν να εννοηθεί πως ήταν πρωτοβουλία των βουλευτών, για την οποία ήταν βεβαίως ενήμερος ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ πηγές από την πλευρά της κ. Μπακογιάννη επιβεβαίωναν ότι με εντολή του προέδρου της ΝΔ πραγματοποιείται το ταξίδι.

Παραμένει αδιευκρίνιστο για ποιο λόγο ή πρωτοβουλία αυτή εξελίχθηκε σε αφορμή μπερδέματος ή εάν υπήρξε ενόχληση για την κίνηση και από ποια πλευρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα