Σπασμένο τηλέφωνο για συνάντηση Τσίπρα-Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ στον Παυλόπουλο

Σπασμένο τηλέφωνο για συνάντηση Τσίπρα-Μεϊμαράκη. Ο πρόεδρος της Ν.Δ στον Παυλόπουλο

Μετά τα ψήγματα συναίνεσης στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και καθώς μεσολάβησε το τελεσίγραφο των εταίρων στην Αθήνα, η πόλωση κυριάρχησε ξανά. Κόντρα Μαξίμου-Συγγρού για προ ημερησίας

Μετά τα ψήγματα συναίνεσης στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και καθώς μεσολάβησε το τελεσίγραφο των εταίρων στην Αθήνα, η αξιωματική αντιπολίτευση ενέτεινε την πίεση στο Μαξίμου για να κλείσει συμφωνία και να αποφευχθεί Grexit και η κυβέρνηση απάντησε με διαρροές παίζοντας το παιχνίδι της πόλωσης.

Ο νέος πόλεμος Μαξίμου- Συγγρού αφορούσε το αίτημα της Ν.Δ για προ ημερησίας διάταξης συζήτηση άμεσα ώστε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει σε συμφωνία και πάνω σε ποιες συγκεκριμένες προτάσεις ενώπιον του κοινοβουλίου, καθώς και το ενδεχόμενο συνάντησης Τσίπρα- Μεϊμαράκη ή και όλων των πολιτικών αρχηγών.

Τελικά ο (προσωρινός) πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης συναντάται κατά μόνας Πεμπτη 10.30 το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με τον οποίο είχε συνάντηση το απόγευμα της Τετάρτης και ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Μεϊμαράκης νωρίτερα την Τετάρτη κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας είχε σημειώσει με νόημα ότι επικοινώνησε με τον κ.Παυλόπουλο και τον ενημέρωσε για τις ευθύνες όλων. Απέρριψε δε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών εφόσον αυτό δεν συγκληθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκοπη Παυλόπουλο και εφόσον δεν τηρηθούν πρακτικά. Και στη συνέχεια η κοινοβουλευτική ομάδα αποφάσισε να υποβληθεί αίτημα για προ ημερησίας.

Το Μαξίμου στην απάντηση του χαρακτήρισε επικοινωνιακό το αίτημα, κατηγορώντας τον κ.Μεϊμαράκη ότι “ακολουθεί το παράδειγμα του κ.Σαμαρά” και σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός αναζητούσε το απόγευμα τηλεφωνικά τον πρόεδρο της Ν.Δ για να τον ενημερώσει και να κανονίσει συνάντηση μαζί του, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.

Μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ.Μεϊμαράκης συνομιλώντας με δημοσιογράφους επιβεβαίωσε ότι πράγματι από το γραφείο του κ.Τσίπρα επικοινώνησαν με το δικό του, αλλά δεν κατέστη δυνατή η συνομιλία λόγω της πεντάωρης συζήτησης στο όργανο, λέγοντας ότι θα του τηλεφωνούσε στη συνέχεια ο ίδιος.

Κύκλοι της Συγγρού λίγο αργότερα ανέφεραν ότι η Ν.Δ δεν κάνει τακτικισμούς και επικοινωνιακές κινήσεις, αλλά ζητά ενημέρωση του ελληνικού λαού σύμφωνα με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, καταθέτοντας το αίτημα για προ ημερησίας σύμφωνα με το άρθρο 143 του κανονισμου της Βουλής, με βάση το οποίο την ευθύνη για την πραγματοποίηση της έχει ο πρωθυπουργός.

“Προς τι λοιπόν τα σχόλια;”, ανέφεραν, προσθέτοντας ότι “το non paper του Μαξίμου παραλείπει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αναζήτησε πίσω τον πρωθυπουργό και δεν τον βρήκε”.

Αργά το βράδυ ο κ.Μεϊμαράκης σε διάλογο με δημοσιογράφους στη Βουλή, ερωτηθείς εάν θα συναντούσε τον κ.Τσίπρα απάντησε χαρακτηριστικά “με κάνα δυο συνεργάτες μου και κασετοφωνάκια ίσως”. Στο λογικό ακόλουθο ερώτημα “Δεν του έχετε δηλαδή εμπιστοσύνη;”, ο πρόεδρος της Ν.Δ είπε: “ΝΑΙ, με κεφαλαία γράμματα” και εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός του τηλεφώνησε, εκείνος με τη σειρά του τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό, δεν κατάφεραν ωστόσο να μιλήσουν και αναρωτήθηκε “έχει κατι να μου πει;” Ήταν δε όπως και στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ιδιαίτερα επικριτικός για την επιλογή Τσίπρα να μιλήσει στο ευρωκοινοβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα