Η Δράση φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη και Θεοδωράκη

Η Δράση φέρνει πιο κοντά Μητσοτάκη και Θεοδωράκη

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα δώσουν το παρόν στο 4ο συνέδριο της πολιτικής κίνησης που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος. Παρόντες επίσης οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης, Γιώργος Καμίνης και Χάρης Θεοχάρης. Υπέρ μιας συμμαχίας με κορμό τη ΝΔ τάσσεται ο πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης

Ένα ακόμα φόρουμ συνάντησης Κυριάκου Μητσοτάκη και Σταύρου Θεοδωράκη, αποτελεί το διήμερο συνέδριο της Δράσης αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς οι δύο πολιτικοί άνδρες είναι και οι μοναδικοί πολιτικοί αρχηγοί που έχουν προσκληθεί και θα απευθύνουν χαιρετισμό την πρώτη μέρα του συνεδρίου.

Οι εργασίες του τέταρτου συνεδρίου της πολιτικής κίνησης που ίδρυσε ο Στέφανος Μάνος γίνονται ταυτόχρονα και χώρος περαιτέρω ζύμωσης της ΝΔ και με τα προσκεκλημένα στο συνέδριο στελέχη του εκσυγχρονιστικού κέντρου, με τα οποία η Συγγρού έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας και προσδοκά σε μελλοντική συνεργασία.

Πιο συγκεκριμένα, το παρόν στο συνέδριο της Δράσης θα δώσουν η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Γιώργος Φλωρίδης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης και ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Παράλληλα στις θεματικές συζητήσεις που θα γίνουν θα συμμετάσχουν εκ μέρους της ΝΔ ο αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Νίκη Κεραμέως και η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου.

Προ ημερών δε ο πρόεδρος της Δράσης και στενός πολιτικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη, Θόδωρος Σκυλακάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη (Action24) είχε ταχθεί υπέρ της διαμόρφωσης μιας «ευρύτερης πολιτικής συμμαχίας με κορμό τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, με βασική ατζέντα τις μεταρρυθμίσεις, τη μείωση του κράτους και τη μείωση της φορολογίας». Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δράση στις τελευταίες εκλογές είχε στηρίξει το Ποτάμι. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στο συνέδριο της Δράσης δεν προσκλήθηκε η Φώφη Γεννηματά, ενώ τις ίδιες μέρες η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα πραγματοποιεί τη δική της πανελλαδική συνδιάσκεψη, στην οποία δεν έχει προσκληθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος με τη σειρά του θα συγκαλέσει την οιονεί κεντρική επιτροπή του Ποταμιού την Κυριακή όπου και αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τις πολιτικές εξελίξεις.

Εξ’ αντικειμένου η κινητικότητα αυτή δείχνει ότι υπάρχει και ενισχύεται ο δίαυλος επικοινωνίας στην κατεύθυνση της συνεργασίας μεταξύ της ΝΔ και τουλάχιστον ορισμένων δυνάμεων από το Ποτάμι. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από το βήμα του πρόσφατου συνεδρίου της ΝΔ είχε κάνει λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός ευρωπαϊκού μεταρρυθμιστικού μετώπου με κύριο εκφραστή τη ΝΔ, ενώ στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών επαναπροσδιορίζει την τακτική του σ’ αυτή την κατεύθυνση υπό το σύνθημα «συμφωνία αλήθειας με την κοινωνία».

Μάλιστα το αίτημα των εκλογών χωρίς να το αποσύρει, ο κ. Μητσοτάκης το επανατοποθετεί στην κατεύθυνση της δημιουργίας κοινωνικού μετώπου που θα απαιτήσει την κυβερνητική αλλαγή με την εκδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα