Βενιζέλος: Πλήρης η υποταγή της κυβέρνησης στους δανειστές για τα κόκκινα δάνεια

default image

Χαρακτήρισε «εικονική» και «προσωρινή» την προστασία των δανειοληπτών και «πρόσχημα» την υλοποίηση του παράλληλου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Τον κίνδυνο να αρθεί κάθε προστασία των δανειοληπτών στις 15 Φεβρουαρίου επέσεισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι υποτάχθηκε πλήρως στις επιταγές των δανειστών.

«Είναι πλήρης η υποταγή στην τρόικα» ανέφερε σε υψηλούς τόνους ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έστησε ένα σκηνικό δήθεν διαπραγμάτευσης και αρνείται μάλιστα να παραδεχθεί την αλήθεια για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Προειδοποίησε, μάλιστα, ότι αν δεν υπάρξουν νέες ρυθμίσεις τότε στις 15 Φεβρουαρίου θα αρθεί κάθε προστασία για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας, για τα καταναλωτικά δάνεια αλλά και για τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου. «Όλα τίθενται υπό αίρεση. Η προστασία γίνεται εικονική και προσωρινή» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Πού είναι η υπόσχεση της σεισάχθειας και της ελάφρυνσης; Αντί για ελάφρυνση έχουμε πολλαπλασιασμό των μηχανισμών διεκδίκησης» τόνισε αναφερόμενος στην κυβέρνηση.

Ο κ. Βενιζέλος καυτηρίασε, όμως, και την κατάθεση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για την υλοποίηση του παράλληλού προγράμματος της που περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των ανέργων, των ΑμΕΑ και άλλων ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε «πρόσχημα» το εν λόγω νομοσχέδιο το οποίο έχει ως στόχο να αμβλύνει τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που καλούνται να υπερψηφίσουν σκληρά μέτρα. Υποστήριξε, μάλιστα, ότι η ελληνική οικονομία έχει επέλθει σε καθεστώς «στασιμοχρεωκοπίας» την οποία θα αντιληφθούν σύντομα οι πολίτες επιρρίπτοντας τις ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα