Μόνικα στο Ραδιόφωνο 24/7: Οι Έλληνες πρέπει να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε

Μόνικα στο Ραδιόφωνο 24/7: Οι Έλληνες πρέπει να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε

Η δημοφιλής τραγουδοποιός μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για την ερχόμενη συναυλία της στο ΚΠΙΣΝ, για τη νέα δισκογραφική της δουλειά, την κατάσταση στην Ελλάδα και τον άγνωστο γάμο της

Καλεσμένη στο στούντιο του Ραδιοφώνου 24/7  για την εκπομπή ” Πεζοί στον Αέρα” με την Ιωάννα Κλεφτόγιαννη και τη Φωτεινή Λαμπρίδη ήταν σήμερα η Μόνικα, το κορίτσι με την ιδιαίτερη χροιά και το αυτοδίδακτο ταλέντο στη μουσική.

Η συνέντευξη της Μόνικα (Χριστοδούλου) στο Ραδιόφωνο 24/7 έγινε λίγα μόλις 24ωρα πριν τη μεγάλη συναυλία που ετοιμάζει για την ερχόμενη Κυριακή, 25 Ιουνίου, στο Summer Nostos Festival στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρο Νιάρχος. Η Μόνικα με τη συνοδεία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ θα συναντηθεί για μία ακόμη φορά με το κοινό που την ανέδειξε για να συστήσει εκ νέου αγαπημένα κομμάτια της δισκογραφίας της μέσα από νέες, συμφωνικές ενορχηστρώσεις.

«Το Νιάρχος και η ομάδα μου έχουν ετοιμάσει κάτι εξωπραγματικό. Η συνεργασία με την ορχήστρα της ΕΡΤ ήταν εκπληκτική. Δεν έχω ξανακάνει ποτέ συναυλία με συμφωνική ορχήστρα και είναι μια ευκαιρία να παίξω τραγούδια που δεν τα παίζω συνήθως στις ζωντανές εμφανίσεις μου γιατί έχουν τόσο δύσκολες ενορχηστρώσεις που ακούγονται άδεια. Τώρα όμως θα παίξω κομμάτι όπως το “Αway form my land” και το “Moonlight” που αξίζει να παιχτούν από συμφωνική ορχήστρα και φυσικά πολλά καινούργια τραγούδια μου» είπε η Μόνικα.

Μίλησε μας για τον νέο δίσκο σου.

«Αποτελεί ουσιαστικά αυθόρμητη συνέχεια της μουσικής που γράφω. Είναι μια μίξη των δίσκων που έχω ήδη κυκλοφορήσει, έχει στοιχεία από όλους. Από το “Avatar” και το “Exit” με τις μπαλάντες τους και μετά από το “Secret in the Dark” που είχε πιο groovy disco ρυθμό. Οι δίσκοι αυτοί μου έχουν χαρίσει εμπειρίες και κομμάτια που με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ. Ήξερα ακριβώς τι ήθελα για τον νέο δίσκο. Πλέον έχω πολύ ξεκάθαρο όραμα.»

Πώς περνάς τη μέρα σου;

«Έχω στήσει ένα υποτυπώδες στούντιο στο σπίτι μου. Είναι μια επένδυση που κυνηγάω χρόνια και πλέον περνάω πολύ χρόνο εκεί, πειραματίζομαι με πολλές ιδέες. Έμαθα να δουλεύω μόνη μου προγράμματα ηχογράφησης και μίξης. Με βοηθούν πολύ γιατί όποια ιδέα έχω, μπορώ να την εφαρμόζω στον υπολογιστή. Επίσης μου αρέσει να δουλεύω τα demo’s μου όταν κάνω κάτι άσχετο, εκτός μουσικού χώρου. Όταν οδηγώ για παράδειγμα.»

Έχεις παντρευτεί;

«Ναι. Γενικά δεν θέλω να το λέω δημόσια, δεν νομίζω ότι τον κόσμο ενδιαφέρει η προσωπική μου ζωή. Απλά ας πούμε ότι γνώρισα τον άνδρα της ζωής μου, μου έκανε πρόταση γάμου και είπα το “ναι”. Η ζωή μου και η σχέση δεν άλλαξαν μετά τον γάμο. Είναι αυτό που λέμε “έφυγε μια σκοτούρα”.»

Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο να κάνεις παιδί;

«Θέλω πάρα πολύ να κάνω παιδιά και οικογένεια. Και θέλω να είμαι από αυτές τις μητέρες που δεν θα ρίξω ποτέ ευθύνες στα παιδιά μου, ότι πχ μου στέρησαν την καριέρα μου ή κάτι. Θέλω τα παιδιά μου είναι είναι κομμάτια μου.»

Τι σε έχει επηρεάσει πιο πολύ μουσικά;

«Τα τραγούδια των Beatles τα ξέρω εμπειρικά, πρέπει να τους άκουγα από πέντε χρονών επτά ώρες την ημέρα. Δεν έχω σπουδάσει μουσική, δεν έχω διδαχθεί αλλά πιστεύω προέκυψε επειδή άκουγα πάρα πολύ μουσική.»

Η νεαρή τραγουδίστρια στάθηκε και στη συνεργασία της με ξένους καλλιτέχνες, όπως οι Calexico. «Οι Calexico είναι μεγάλη επιρροή, με βοήθησαν ήταν ένα στήριγμα καλλιτεχνικό, ήταν πολύ ενθαρρυντικοί σε ό,τι έκανα.»

Έχεις δηλώσει στο παρελθόν ότι το ελληνικό κοινό είναι στρυφνό;

«Το ελληνικό κοινό είναι οι πιο αυστηροί κριτές. Σκέφτομαι ότι αν ένα τραγούδι ή λάιβ πετύχει εδώ, στην Ελλάδα, τότε είναι όντως καλό, λέω στον εαυτό μου “το ‘χεις”. Αλλά δεν είναι μόνο το ελληνικό κοινό. Νομίζω στη Νέα Υόρκη είναι το χειρότερο κοινό όλων: Σε κοιτούν ακίνητοι και μπορεί να σκέφτονται μέσα τους τα καλύτερα. Στο Λος Άντζελες είναι τρελοί, θα χορεύουν. Γενικά κάθε κοινό είναι διαφορετικό.»

Παρακολουθείς τις εξελίξεις στο εξωτερικό, με την τρομοκρατία λόγου χάρη.

«Φυσικά. Ήμουν στο Παρίσι όταν έγιναν οι τρομοκρατικές επιθέσεις το 2015.»

Γιατί δεν παίρνεις θέση σαν καλλιτέχνης για όσα συμβαίνουν; Στα social media για παράδειγμα.

«Όταν γίνεται κάτι τόσο τρομερό δεν χρειάζονται λόγια, δεν χρειάζεται να πάρουμε θέση σε αυτό. Συνεννοούμαστε όλοι μέσα μας πιστεύω. Προτιμώ να πάρω την κιθάρα και να τραγουδήσω κάτι, παρά να μιλήσω. Είμαι τρομοκρατημένη με όσα γίνονται. Και οι λέξεις αποκτούν τρομερή βαρύτητα, όλοι λένε όλοι τόσα πολλά πλέον.»

Για την κατάσταση στην Ελλάδα; Πιστεύεις οι νέοι χάνουν τη δημιουργικότητά τους με όσα γίνονται;

Πιστεύω οι νέοι δεν πρόκειται να σταματήσουν να είναι δημιουργικοί, δεν θα σταματήσουν να γίνονται πράγματα. Είμαι πολύ αισιόδοξη για την Ελλάδα. Υπάρχουν χιλιάδες ωραία πράγματα στη χώρα μας σήμερα, υπάρχει αγνότητα, ομορφιά, γαλήνη, στη φύση στη θάλασσα.

Πρέπει να τα εκτιμούμε αυτά που έχουμε. Στο εξωτερικό δεν είναι δεδομένα. Μου λένε στην Αμερική “ερχόμαστε στη χώρα σου για να ζήσουμε τέσσερις ημέρες αυτό που ζείτε εσείς όλον τον χρόνο”».

Είχες πει ότι αποστρέφεσαι τη συνεργασία με καλλιτέχνες του έντεχνου τραγουδιού.

«Το ‘χα πει πιτσιρίκι αυτό. Δε μου αρέσει το έντεχνο αλλά το εκτιμώ πολύ, το σέβομαι και το παρακολουθώ.»

Τι μουσική ακούς;

«Θα βάλω ρεμπέτικα ή Bowie και Donna Summer. Και ακούω Charts of the day, παντού μπορώ να βρω κάτι που θα μου αρέσει. Από την ελληνική σκηνή μου αρέσει το καινούργιο τραγούδι της Μαρίνας Σάτι.»

Ακούστε το νέο ακυκλοφόρητο τραγούδι της Μόνικα με τίτλο “1000 Miles Of Ocean” που παρουσίασε στο Ραδιόφωνο 24/7 και ηχογράφησε στο στούντιο ‘Red Bull’ στο Παρίσι:

Δείτε τη συνέντευξη της Μόνικα στο στούντιο του Ραδιοφώνου 24/7:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα