Ειδικός δίκης του Λόκερμπι: Οι πιλότοι ήταν ήρωες που προσπάθησαν να σώσουν το αεροσκάφος της μοιραίας πτήσης

default image

Τι ανέφερε ειδικός της δίκης του Λόκερμπι για τους πιλότους του μοιραίου αεροσκάφους. Ποιο το σενάριο που θεωρεί πιο πιθανό

Ότι οι πιλότοι του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines δεν ήταν αεροπειρατές αλλά πιθανότατα πέθαναν σε μια προσπάθεια να σώσουν το αεροσκάφος από φωτιά που ξέσπασε στην καμπίνα υποστήριξε ειδικός της δίκης του Λόκερμπι.

Ο Billie Vincent, πρώην επικεφαλής της Πολιτικής Αεροπορίας, εκτιμά ότι η μοιραία πτήση MH370 εξετράπη της πορείας της σε μια απελπισμένη προσπάθεια να προσεγγίσει έναν ασφαλή αερολιμένα ενώ η καμπίνα γέμιζε με καπνό.

“Το πλήρωμα επιχείρησε ηρωικά να σώσει το αεροπλάνο και τους επιβάτες όταν τους χτύπησε η καταστροφή”, σημείωσε μιλώντας στην Telegraph.

Εκτιμά πως στη μοιραία πτήση συνέβη κάτι καταστροφικό με αποτέλεσμα να γεμίσει η καμπίνα του αεροσκάφους με καπνό ή επιβλαβείς αναθυμιάσεις αφότου οι πιλότοι έκαναν την τελευταία επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Ο Billie Vincent, που βοήθησε τη Μαλαισία να εγκαταστήσει συστήματα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, σημείωσε πως ο καπνός θα μπορούσε να έχει προκληθεί από φωτιά σε ηλεκτρικά, επικίνδυνα υλικά στο αμπάρι ή μια μικρή βόμβα που απέτυχε να καταστρέψει το αεροσκάφος.

Να σημειωθεί πως ο Billie Vincent υπήρξε μάρτυρας κλειδί στη δίκη που ακολούθησε από την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση του 1988 σε αεροσκάφος πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας, με τις οικογένειες να μηνύουν την Pan Am και να αποζημιώνονται με 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα