Κάποιοι αναζητούν τρόπους να μείνουμε ‘ΕΔΩ’ ακόμη και όταν η κρίση επιμένει

Κάποιοι αναζητούν τρόπους να μείνουμε ‘ΕΔΩ’ ακόμη και όταν η κρίση επιμένει

O Nescafe διοργανώνει για μια ακόμη φορά δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια με πιστοποίηση, φιλοδοξώντας να γεμίσει τη φαρέτρα νέων Ελλήνων με περισσότερα όπλα για να καταπολεμήσουν την ανεργία εδώ και να μην εγκαταλείψουν για το εξωτερικό

Πολλά μπορεί να έχουν ειπωθεί για την κρίση, την Ελλάδα των Μνημονίων και την περίφημη λιτότητα, όμως ένα είναι το αδιαμφισβήτητο και δυσβάσταχτο αποτέλεσμα των τελευταίων ετών. Η τεράστια ανεργία που σπρώχνει στο περιθώριο και την απόγνωση χιλιάδες νέους, με κατάρτιση και γνώσεις, που όμως αδυνατούν να βρουν εργασία και να γίνουν δημιουργικοί. Το ερώτημα εδώ όμως είναι ένα: Φεύγουμε ή μένουμε στην Ελλάδα;

Ο Νescafé συνεχίζει να στηρίζει τους νέους που θέλουν να τα καταφέρουν στην Ελλάδα, επεκτείνοντας το Πρόγραμμα Κατάρτισης και Eξειδίκευσης «Μπορούμε ΕΔΩ», που αποτελείται από εκπαιδευτικά σεμινάρια με πιστοποίηση.  Τα σεμινάρια προσφέρουν θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις στα επαγγέλματα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση σήμερα στη χώρα μας, γεφυρώνοντας το κενό μεταξύ ζητούμενων και προσφερόμενων θέσεων στην αγορά εργασίας.

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου μαθημάτων, κατά τον οποίο καταρτίστηκαν 200 νέοι σε 11 ειδικότητες, το πρόγραμμα «Μπορούμε ΕΔΩ» επιστρέφει με δεύτερο κύκλο μαθημάτων με 200 επιπλέον θέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η κατάρτιση πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Επιχειρησιακής Επιμόρφωσης & Κατάρτισης (Ι.Β.ΕΠ.Ε.-ΣΕΒ), που αποτελεί τον εκπαιδευτικό βραχίονα του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Ο νέος κύκλος του προγράμματος προσφέρει επιπλέον 200 θέσεις σε νέους 18-35 ετών και δίνει την ευκαιρία για εκπαίδευση και κατάρτιση συνολικά σε οκτώ ειδικότητες, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Έξτρα γνώσεις και κατάρτιση σε επαγγέλματα που δίνουν ευκαιρίες

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη νέα χρονιά, ενώ οι υπεύθυνοι επιχείρησαν να επικεντρωθούν σε ειδικότητες και επαγγέλματα με υψηλότερες ευκαιρίες αποκατάστασης. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσφέρονται οι παρακάτω ειδικότητες / μαθήματα:

ΑΘΗΝΑ

1. ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ RECEPTIONIST (30 Δ.Ω.)

2. ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ AUTOCAD 2D (ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΡXΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ & ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ 2 ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ) (20 Δ.Ω.)

3. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (35 Δ.Ω.)

4. WEB DESIGNER (20 Δ.Ω.)

5. ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (17 Δ.Ω.)

6. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (25 Δ.Ω.)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΩΛΗΤΗ (35 Δ.Ω.)

2. Ε-COMMERCE CONSULTANT (35 Δ.Ω.)

Ειδικότητες / μαθήματα Πιστοποίηση

ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΜΕ ΧΡΗΣΗ AUTOCAD – 2D CERTIFIED COMPUTER AIDED DESIGNER (AUTOCAD 2D)

WEB DESIGNER –  CERTIFIED WEB DESIGNER

Ε-COMMERCE CONSULTANT – CERTIFIED E-COMMERCE CONSULTANT

ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ – CERTIFIED MAKING SAFE FOOD HANDLER

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – CERTIFIED HEALTH & SAFETY TECHNICIAN

ΤΕΧΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΠΩΛΗΤΗ – CERTIFIED SALES PROFESSIONAL

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ: ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ RECEPTIONIST – CERTIFIED FRONT OFFICE PROFESSIONAL (Πιστοποιημένος Υπάλληλος Υποδοχής Ξενοδοχείου)

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ – CERTIFIED PROFESSIONAL SECRETARIES

 

Γενικά κριτήρια

Ηλικία: στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος νέοι από 18-35 ετών

Οικονομική κατάσταση: θα δοθεί προτεραιότητα στους οικονομικά ασθενέστερους

Κοινωνικά κριτήρια

Ειδικές-Ευπαθείς κοινωνικά ομάδες: θα προηγούνται άτομα από μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες όπου κανένας γονέας δεν εργάζεται, κ.λπ.

Ειδικά κριτήρια

Επίπεδο γνώσεων: ανάλογα με τις απαιτήσεις της ειδικότητας / μαθήματος, οι οποίες αναγράφονται στην περιγραφή των μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος στο mporoumeedo.gr και να καταθέσουν αίτηση έως 18/12/15.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα