Spiegel: Η Μέρκελ έτοιμη να συμβιβαστεί με την Ελλάδα

Spiegel: Η Μέρκελ έτοιμη να συμβιβαστεί με την Ελλάδα
Στιγμιότυπο από την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015. (EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ) Eurokinissi

Το γερμανικό περιοδικό ερμηνεύει τις δηλώσεις που έκανε η Άνγκελα Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής: "Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο"

“Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο” δήλωσε η κ. Μέρκελ προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής.

Αυτό επισημαίνει το περιοδικό Spiegel, εκτιμώντας ότι η καγκελάριος εξέπεμψε σήμα για εξεύρεση συμφωνίας στο θέμα της Ελλάδας.

Πάντως, η ίδια δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης στηρίζεται ανέκαθεν στην τήρηση των δεσμεύσεων, προσθέτοντας πως “έχουμε μερικές μέρες ακόμα μέχρι τη συνάντηση της Δευτέρας”.

Το γερμανικό περιοδικό, στην ηλεκτρονική του έκδοση, αναφέρεται αναλυτικά στα όσα έγιναν στη συνεδρίαση του Eurogroup το βράδυ της Τετάρτης, τονίζοντας την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: “Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση”.

Το Sipegel στέκεται και στις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι είναι ανήσυχος για τις εξελίξεις, αλλά και τις προτροπές του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον να βρεθεί λύση μεταξύ των δύο πλευρών.

Το δημοσίευμα κλείνει, ωστόσο, με την τοποθέτηση του επικεφαλής της Bundesbank, Γ.Βάιντμαν, ο οποίος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο δήλωσε: “Η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να χρειάζεται στήριξη, αλλά αυτή η στήριξη θα έρθει μόνο εφόσον τηρούνται οι συμφωνίες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα