Αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ. Ραντεβού με έναν θρύλο

Αυτοκίνητα του Τζέιμς Μποντ. Ραντεβού με έναν θρύλο

Μια νέα έκθεση στο Μουσείο Κινηματογράφου του Λονδίνου αποτίει φόρο τιμής στην αίγλη και το στυλ των αυτοκινήτων του θρυλικού πράκτορα 007. Mε τη σειρά μας επιλέγουμε 10 αυτοκίνητα τα οποία θεωρούμε ότι έχουν γράψει τη δική τους ιστορία.

Το αυτοκίνητο για τον Τζέιμς Μποντ δεν είναι απλώς ένα εργαλείο που τον βοηθά στις αποστολές που λαμβάνει από τη  Μυστική Υπηρεσία της Αυτής Μεγαλειότητας . Είναι μια έκφραση του προσωπικού στυλ . Είτε αυτό το στυλ καταγράφεται μέσα από τα κοστούμια τα οποία φορά, είτε αναδύεται από τον τρόπο με τον οποίο πίνει το Martini με την ελιά.

Για τους παραγωγούς των ταινιών του είδους , τα αυτοκίνητα του “007” εμπνέουν φαντασιώσεις . Για να τιμήσει τη θέση τους στην ιστορία του κινηματογράφου , το Μουσείο Κινηματογράφου του Λονδίνου θα εγκαινιάσει την έκθεση “Bond in Motion” , στις 21 Μαρτίου. Μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα, είναι:

Aston Martin DB5

Αν και έχει οδηγήσει πολλά στις 23 ταινίες , το πιο διάσημο αυτοκίνητο του Μποντ είναι αναμφίβολα η Aston Martin DB5 . Με μια γυαλισμένη ασημένια σημύδα αστραφτερό κομψό αμάξωμα, το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του το 1964 στην ταινία “Goldfinger” και έκανε αίσθηση τόσο για την φουτουριστική -για την εποχή του- εμφάνιση όσο και για τα διάφορα gadgets που το συνόδευαν, συμπεριλαμβανομένου του πασίγνωστου πλέον εκτινασσόμενου καθίσματος. Η DB5 έχει εμφανιστεί σε πέντε επόμενες ταινίες του Μποντ και τα πρωτότυπα μοντέλα με όλα τα gadgets πωλούνται προς 3,5 εκάτ. ευρώ.

 

Aston Martin DBS

Η ταινία “On Her Majesty’s Secret Service” (“Στην υπηρεσία της αυτού μεγαλειότητας”) ο Τζόρτζ Λάζενμπι πήρε την σκυτάλη του πρωταγωνιστή από τον Σον Κόνερι. Μπορεί τα πρόσωπα να άλλαξαν, όμως ο Βρετανός πράκτορας έμεινε πιστός στην Aston Martin. Μόνο που η DB5 είχε αντικατασταθεί από την  DBS.

 

Mercury Cougar

Οι σκηνές καταδίωξης από την ταινία “On Her Majesty’s Secret Service” θα μείνουν στην ιστορία. Η Mercury δικαιολογεί με τον καλύτερο τρόπο το όνομά της, Cougar, στις έντονες σκηνές δράσης και κίνησης στα χιόνια. Η παραγωγή του συγκεκριμένου μοντέλου ξεκίνησε το 1967 και διήρκεσε μέχρι το 1971. Ενδιάμεσα (1969) το αυτοκίνητο είχε υποβληθεί σε ένα μικρής έκτασης λίφτινγκ.

 

Ford Mustang Mach 1

Ένα από τα πιό θεαματικά ακροβατικά του Τζέιμς Μποντ με αυτοκίνητο είναι αυτό που βλέπουμε στην ταινία του 1971 “Diamonds Are Forever”. Στην προσπάθεια διαφυγής οδηγεί την αριστερή πλευρά του αυτοκινήτου μέχρι μία ράμπα και στη συνέχεια το Ford Mustang Mach 1  γέρνει προς τα δεξιά , κινείται στους δύο τροχούς  και γλιστράει μέσα από ένα στενό δρομάκι. Το Ford Mustang Mach 1 είναι ανθεκτικό, μυώδες και κατασκευασμένο για υψηλές ταχύτητα, με αεροδυναμικό σχεδιασμό. Αντιπροσώπευε μια στροφή για τον Μποντ από τα κομψά και πολυτελή αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1960, τα οποία αντιπροσώπευε η Aston Martin, σε πιό δυναμικά μοντέλα για τη δεκαετία του ’70

 

AMC Matador

Ο Κρίστοφερ Λι έχει μείνει στην ιστορία στο ρόλο του  Francisco Scaramanga στην ταινία “The Man with the Golden Gun”. Όπως έχει μείνει στην κινηματογραφική ιστορία και η απόδρασή του με ένα AMC Matador, το οποίο μεταμορφώνεται σε αεροπλάνο. Το AMC Matador σχεδιάσθηκε ειδικά για την συγκεκριμένη ταινία και μπορούσε να πετάξει για μόλις 500 μέτρα.

 

Lotus Esprit

Ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα που χρησιμοποίησε ποτέ ο “007” . Και το επισημαίνουμε αυτό δεδομένου ότι για τις ανάγκες της ταινίας “The Spy Who Loved Me”, το πανέμορφο λευκό Lotus Esprit  μετατράπηκε σε … υποβρύχιο. Τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του επέτρεπαν την κίνηση προς τα εμπρός.

 

Aston Martin V8 Volante

Ο Τίμοθι Ντάλτον αναλαμβάνει τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ και ο θρυλικός πράκτορας επανέρχεται στην επίσημη αγαπημένη του, την Αston Martin στην ταινία “The Living Daylights”. Η V8 Vantage, μπορούσε να κινηθεί με μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ./ώρα. Το αυτοκίνητο διέθετε πολλά gadget μεταξύ των οποίων και εκτοξευτή πυραύλων.

 

BMW 750iL

Σχεδόν δύο δεκαετίες από την πρώτη παρουσία του, ο Τζέιμς Μποντ οδηγά ένα γερμανικό αυτοκίνητο και συγκεκριμένα την 750iL στην ταινία ” Tomorrow Never Dies”. Ο Πιρς Μπρόσναν είναι ο νέος πράκτορας “007” και το αυτοκίνητο που οδηγεί διαθέτει  βαριά πανοπλία και εκτοξευτές πυραύλων ενώ ο Τζέιμς Μποντ μπορεί να το οδηγήσει εξ αποστάσεως χρησιμοποιώντας ένα τροποποιημένο Ericsson κινητό τηλέφωνο.

 

BMW Z8

Στην ταινία “The World Is Not Enough” ο Πιρς Μπρόσναν είχε αρκετές σκηνές με την πανέμορφη BMW Z8. Θαυμάσαμε το νέο πρωταγωιστή, θαυμάσαμε το υπέροχο αυτοκίνητο, μέχρι που έχει βιομηχανικό πριόνι έκοψε την Ζ8 στα δύο. Δράμα. Για ένα αυτοκίνητο που το 1999 κόστιζε περί τα 130.000 δολάρια ΗΠΑ.

 

Land Rover Defender

Κυνηγά  υπόπτους τρομοκρατικών ενεργειών στα πολυσύχναστα σοκάκια της Κωνσταντινούπολης. Τι αυτοκίνητο θα μπορούσε να οδηγήσει; Ένα Land Rover Defender, φυσικά. Στο Skyfall, ο Ντένιελ Γκρέγκ έχει σύμμαχο ένα άλλο εμβληματικό όχημα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Πηγή. http://www.bbc.com/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα