Ο αντικαταστάτης του θρυλικού Lada Niva έρχεται στις αρχές του 2016

Ο αντικαταστάτης του θρυλικού Lada Niva έρχεται στις αρχές του 2016

Αν μη τι άλλο, το Lada Niva έχει γράψει τη δική του ιστορία στον χώρο των αυτοκινήτων εκτός δρόμου. Μετά από πολλές 10ετίες, ο αντικαταστάτης του θρυλικού ρωσικού 4Χ4 είναι προ των πυλών.

Η σύγχρονη ενσάρκωση του Lada Niva είναι έτοιμη να μπει στην παραγωγή στο τέλος του 2015, και, από τις αρχές του 2016 να αρχίσει να πωλείται στις αγορές όλου του κόσμου.

Το νέο μοντέλο, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας . Το νέο Niva θα παράγεται από μια κοινοπραξία μεταξύ της GM και της Avtovaz (του κατασκευαστή του αρχικού Niva, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει), και, σε σχέση με τον προκάτοχό του θα έχει αυξημένες διαστάσεις με το μήκος του να φτάνει στα  4.316 χιλιοστά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο τόσο σε έκδοση με κίνηση στους εμπρός τροχούς, όσο και με μόνιμη τετρακίνηση , με μπλοκέ κεντρικό διαφορικό.

Εκτός απροόπτου, ο κινητήρα θα είναι 1.8 λ., με απόδοση 135 ίππων και θα προέρχεται από την Peugeot, ενώ το κιβώτιο θα είναι μηχανικό, πέντε σχέσεων. Στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει έκδοση με αυτόματο κιβώτιο. Σε όλες τις χώρες του κόσμου, εκτός της Ρωσίας όπου θα φέρει την ονομασία Chevrolet , το νέο Niva θα φέρει την φίρμα της  Lada.

Το νέο Niva θα μπει στην παραγωγή το Δεκέμβριο του 2015, και θα βγει στην ΑΓΟΡΑ στις αρχές του 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα