Το συγκινητικό γράμμα των συγγενών των θυμάτων της Air France 447

default image

Με ανοικτή επιστολή, τα μέλη της ένωσης οικογενειών των νεκρών εκφράζουν "τη συμπάθεια και τη συμπόνια τους σε αυτές τις ημέρες υψίστης ανησυχίας"

Επιστολή προς τους συγγενείς των επιβατών του μοιραίου Boeing των Malaysia Airlines, προσφέροντας την υποστήριξή τους, έστειλαν οικογένειες των θυμάτων στο δυστύχημα της Air France 447 το 2009.

Στην ανοικτή επιστολή, που  ανέβηκε στη σελίδα των     στο Facebook, α μέλη της ένωσης οικογενειών των νεκρών εκφράζουν «τη συμπάθεια και τη συμπόνια τους σε αυτές τις ημέρες υψίστης ανησυχίας».

Οι συγγενείς στην επιστολή τους επικρίνουν τον χειρισμό της υπόθεσης με την εξαφάνιση του αεροσκάφους από τις αρχές: “Είμαστε τελείως απογοητευμένοι με την ασαφή και εν μέρει αντιφατική πολιτική ενημέρωσης από τη μαλαισιανή κυβέρνηση” ενώ παράλληλα τους  συγγενείς των επιβατών, οι οποίοι κατάγονται από 14 διαφορετικές χώρες, να προσεγγίσουν τις κυβερνήσεις τους, ώστε να υπάρξει πίεση προς τις μαλαισιανές αρχές να επιταχύνουν την έρευνά τους και να δημοσιοποιούν τα ευρήματά του.

Δεν επέζησε κανένας από τους 228 συνολικά επιβαίνοντες. Tο ατύχημα αυτό είναι το πλέον πολύνεκρο στην ιστορία της Air France, αλλά και το πλέον πολύνεκρο με Airbus A330-300.

Πιθανό αίτιο του ατυχήματος ήταν το πάγωμα των αισθητήρων ταχύτητας (σωλήνες Pitot), καθώς το αεροσκάφος διερχόταν μέσα από την καταιγίδα. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδήγησε τους πιλότους να αυξήσουν την ταχύτητα του Α330 πάνω από τα επιτρεπτά όρια, με αποτέλεσμα την καταστροφή του.

Πηγή: businessinsider

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα