Πιο ερωτιάρηδες στα social media οι χρήστες Mac

Πιο ερωτιάρηδες στα social media οι χρήστες Mac

Τι αποκαλύπτει έρευνα για την on line συμπεριφορά εκείνων που χρησιμοποιούν υπολογιστές της Apple

Του Παναγιώτη Μαρκίδη

Όσοι χρησιμοποιούν κυρίως υπολογιστές της Apple, για να έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο, ξεχωρίζουν για τις πιο πληθωρικές τους εκφράσεις αγάπης στα κοινωνικά δίκτυα, όπως αποκαλύπτει σχετική έρευνα.

Το 14% εκείνων που έχουν Mac παραδέχεται ότι χρησιμοποιεί τα social media για να κάνει σχέση και το 11% χρησιμοποιεί αυτές τις ιστοσελίδες για να αναζητήσει σεξουαλικούς συντρόφους. Αυτά τα ποσοστά είναι διπλάσια από το μέσο όρο του συνόλου των ερωτηθέντων (8% και 5% αντίστοιχα).

Επομένως, όπως παρατηρούν οι ερευνητές της Kaspersky Lab, δεν αποτελεί λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι για να επιτύχουν τους στόχους τους, οι χρήστες υπολογιστών Mac είναι πιο πιθανό να αποκαλύψουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την προσωπική τους κατάσταση (83% έναντι 63%) και τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό (70% έναντι 44%).

Επίσης, οι χρήστες Mac είναι πιο πιθανό να μιλήσουν για τις ρομαντικές δραστηριότητές τους στα κοινωνικά δίκτυα, με το ένα τρίτο να (31%) δηλώνει ότι θα το έκανε με ευκολία. Ο μέσος όρος για την παράμετρο αυτή ήταν μόλις πάνω από 16%.

Πώς όμως τα κοινωνικά δίκτυα επηρεάζουν τις προσωπικές ζωές εκείνων που έχουν ήδη σύντροφο; Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (46%) δήλωσαν ότι οι σχέσεις τους είχαν βελτιωθεί χάρη στα κοινωνικά δίκτυα. Οι χρήστες Mac είναι οι πιο ευτυχισμένοι από αυτή την άποψη -μεταξύ τους το ποσοστό αυτό φτάνει το 68%. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι οι χρήστες Mac προτιμούν να επικοινωνούν με τον σύντροφό τους μέσω κοινωνικών δικτύων: το 45% αυτών επιλέγει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας με τους αγαπημένους του, ενώ ο μέσος όρος για το σύνολο των ερωτηθέντων είναι μόλις 36%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα