ΝΔ: Στην κυβέρνηση η ευθύνη της συμφωνίας, άρα και μίας αποτυχίας

ΝΔ: Στην κυβέρνηση η ευθύνη της συμφωνίας, άρα και μίας αποτυχίας

Η πρώτη αποστολή του προσωρινού προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο κατέληξε σε ένα ανακοινωθέν πέντε σημείων. Στήριξη της εθνικής προσπάθειας, αλλά με όρους και κριτική, η "γραμμή" της Συγγρού, που επιθυμεί να καταστήσει υπεύθυνο για ό,τι συμβεί τον Τσίπρα

Η πρώτη “αποστολή” του προσωρινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη ήταν να εκπροσωπήσει την αξιωματική αντιπολίτευση στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, το οποίο κατέληξε μετά από συνεδρίαση επτά ωρών χθες σε ένα ανακοινωθέν πέντε σημείων.

Ο κ. Μεϊμαράκης, τον οποίο συνόδευσαν στο Προεδρικό Μέγαρο ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Κώστας Καραγκούνης, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Χρήστος Σταϊκούρας, στις δηλώσεις τού έδωσε τη “γραμμή” της Συγγρού: Στήριξη στην εθνική πλέον προσπάθεια εξεύρεσης μίας συμφωνίας, αλλά εντός συγκεκριμένου πλαισίου και με σκληρή κριτική προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Δεν ήταν τυχαίο ότι ο προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ ξεκίνησε τις δηλώσεις του επαναλαμβάνοντας ότι χάθηκε χρόνος σε βάρος της ελληνικής οικονομίας με ευθύνη της κυβέρνησης και υπενθυμίζοντας για άλλη μία φορά τις δηλώσεις Τσίπρα ότι μετά το δημοψήφισμα θα φέρει συμφωνία εντός 48 ωρών.

Η Ν.Δ αποδίδει με άλλα λόγια στον πρωθυπουργό την ευθύνη μίας συμφωνίας, αλλά και την ευθύνη μίας αποτυχίας.

“Θέλουμε να τον καταστήσουμε υπεύθυνο για ό,τι συμβεί από εδώ και πέρα. Αλλωστε αυτός είχε πει συμφωνία σε 48 ώρες” έλεγε χαρακτηριστικα γαλάζιο στέλεχος.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο κ.Τσίπρας εμμέσως ζήτησε από τους πολιτικούς αρχηγούς να υπογράψουν και συγκεκριμένα μέτρα, στο μήκος κύματος της πρότασης Γιουνκερ, κατι που δεν απεδέχθησαν, ούτε ο κ.Μεϊμαράκης ούτε οι υπόλοιποι, προκρίνοντας τη λύση του κοινού ανακοινωθέντος που περιέγραφε ένα γενικό μόνο περίγραμμα.

Στη Ν.Δ θεωρούν άλλωστε ότι ακόμη και να επιτύχει τελικά συμφωνία ο κ.Τσίπρας, αυτή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι κατά τι βαρύτερη από το πακέτο Γιούνκερ.

“Δεν μπορούμε να υπογράψουμε λευκές επιταγές, δεν ξέρουμε τι θα του ζητήσουν. Λέμε σε στηρίζουμε για να φέρεις συμφωνία, φέρε τη συμφωνία και βλέπουμε” προσέθετε η ίδια πηγή.

Στην πραγματικότητα στο γαλάζιο στρατόπεδο θεωρούν ότι η νέα απόπειρα διαπραγμάτευσης θα καταλήξει και πάλι σε (οριστικό αυτή τη φορά) αδιέξοδο και αναμένουν.

Κατά τη συνεδρίαση του διευρυμένου πολιτικού συμβουλίου της Ν.Δ σήμερα το απόγευμα αναμένεται να συζητηθούν οι εξελίξεις, καθώς θα έχει ολοκληρωθεί το Eurogroup και θα ξεκινά η Σύνοδος Κορυφής.

Ενδιαφέρουσα είναι τέλος και η εν μέρει ταύτιση των δηλώσεων του κ.Μεϊμαράκη και της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, ειδικά μετά τα όσα είπε ο πρώτος το βράδυ της Κυριακής για ανασύνταξη των αστικών δυνάμεων που στήριξαν το “ναι”.

Πηγή Φωτογραφίας: sooc.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα