Τα 10 χαρακτηριστικά της νέας Mercedes Ε-Class που δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν

Τα 10 χαρακτηριστικά της νέας Mercedes Ε-Class που δεν πιστεύετε ότι υπάρχουν

Αν η E-Class είχε σχεδιαστεί πριν τα γυρίσματα του Back To The Future, θα ήταν χωρίς αμφιβολία το αυτοκίνητο που ήρθε από το μέλλον. Δείτε γιατί...

Κάποιοι την έχουν χαρακτηρίσει το πιο εξελιγμένο αυτοκίνητο στον κόσμο. Κι αν αυτό σας ακούγεται υπερβολή, λίγα λεπτά αρκούν για να καταλάβετε πως πρόκειται απλά και μόνο για την αποτύπωση της πραγματικότητας. Ένα αυτοκίνητο σαν τη νέα Mercedes E-Class διαθέτει όλα όσα θα πίστευε κανείς πως δεν έχουν ακόμη ανακαλυφθεί… Από απίστευτη πολυτέλεια στο εσωτερικό, σχεδίαση και κυρίως  καινοτομίες στην αποδοτικότητα, την ασφάλεια και την ευφυΐα της αυτοκίνησης.

Τεχνολογία αιχμής που επιτρέπει – μεταξύ άλλων – άνετη και ασφαλή οδήγηση σε πρωτόγνωρο επίπεδο και αναγάγει σε άλλη διάσταση τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Εισχωρήσαμε στα άδυτα του νέου τετράτροχου κοσμήματος του γερμανικού κολοσσού και μείναμε άφωνοι από τα μοναδικά χαρακτηριστικά που ανακαλύψαμε:

Μια λιμουζίνα, σε σπορ έκδοση

 

Η νέα E-Class είναι εκλεπτυσμένη, κομψή, δυναμική και σπορ. Σε σύγκριση με την προκάτοχό της, το μήκος του μεταξονίου της έχει αυξηθεί κατά 65 mm και το συνολικό μήκος της κατά 43 χιλιοστά. Αλλά κάτι τέτοιο, το αναμένει κανείς από ένα άξιο τέκνο της γενιάς των Mercedes. Το εσωτερικό της νέας E-Class συνθέτει το συναίσθημα και την ευφυΐα, πόλοι που ορίζονται ξεκάθαρα από τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Mercedes-Benz.

ΟΘΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στο εσωτερικό της E-Class, το πρώτο που θα παρατηρήσει, είναι οι δύο φουτουριστικές οθόνες 12,3 ιντσών η κάθε μία, που απαντώνται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της κατηγορίας. Κάτω από το κοινό τους γυάλινο κάλυμμα, οι δύο οθόνες  δείχνουν σαν να αιωρούνται στον αέρα, δημιουργώντας ένα κεντρικό στοιχείο που τονίζει τον οριζόντιο προσανατολισμό του εσωτερικού σχεδιασμού. Όπως το ταμπλό, έτσι και το cockpit περιλαμβάνει μια μεγάλη οθόνη με εικονικά όργανα στο οπτικό πεδίο του οδηγού, καθώς και μια κεντρική οθόνη πάνω από την κονσόλα. Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ τριών διαφορετικών σχεδιαστικών στυλ για το ταμπλό οργάνων: “Classic”, “Sport” και “Progressive”.

ΑΓΓΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

 

Ξεχάστε τα κουμπιά… το τιμόνι της Mercedes είναι εξοπλισμένο – για πρώτο φορά σε αυτοκίνητο – με χειριστήρια αφής που το μετατρέπουν σε ένα στρογγυλό smartphone, έτοιμο να ακολουθήσει τις επιθυμίες του οδηγού. Όπως με το έξυπνο κινητό, τα χειριστήρια ανταποκρίνονται με ακρίβεια σε οριζόντιες και κάθετες κινήσεις, επιτρέποντας στον οδηγό να ελέγχει ολόκληρο το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας απλά με την ένταση των κινήσεων των δακτύλων του χωρίς να χρειάζεται να απομακρύνει τα χέρια του από το τιμόνι.

ΦΤΙΑΞΕ… ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ

 

Όταν πέφτει το σκοτάδι, η εμπειρία στην καμπίνα μιας Mercedes γίνεται ανεπανάληπτη. Η νέα E-Class επιστρατεύει για τον εσωτερικό φωτισμό τεχνολογία LED, που διασφαλίζει τη διάρκεια, την οικονομία και την εξοικονόμηση ενέργειας. Το ίδιο ισχύει και για τον φωτισμό περιβάλλοντος που περιλαμβάνεται σε διάφορες γραμμές εξοπλισμού. Επιλέξτε ανάμεσα σε 64 χρώματα και δημιουργήστε το δικό σας, ξεχωριστό περιβάλλον που δεν θα συναντά κανείς σε κανένα άλλο αυτοκίνητο. Ο εξοπλισμός προσφέρει φωτεινές πινελιές σε διακοσμητικά στοιχεία, την κεντρική οθόνη, το ντουλαπάκι συνοδηγού στην κεντρική κονσόλα, τις χειρολαβές, τα εμπρός και πίσω μαρσπιέ, τις θήκες στις πόρτες, στην κονσόλα της οροφής αλλά και στα ηχεία tweeter (εάν το όχημα είναι εξοπλισμένο με το ηχοσύστημα Burmester® high-end 3D surround).

Οδηγήστε στο μέλλον

 

Η εμφάνιση και το στιλ είναι ένα πράγμα και η επιδόσεις ένα άλλο. Από μια Mercedes δεν περιμένει κανείς παρά μόνο τα κορυφαία χαρακτηριστικά, τα οποία στη σύγχρονη εποχή συνδυάζουν, τόσο την ταχύτητα, όσο όμως και την οικονομία και τους μειωμένους ρύπους

ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ

Η E-Class θα καλπάσει στους δρόμους με μια καινοτομία σε ό, τι αφορά στο κιβώτιο ταχυτήτων. Όλα τα μοντέλα που θα λανσαριστούν στην αγορά θα είναι εξοπλισμένα με το νέο εννεατάχυτο αυτόματο κιβώτιο 9G-TRONIC, μια επιλογή που επιτρέπει τη γρήγορη αλλαγή ταχυτήτων και τις χαμηλές στροφές του κινητήρα, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στα επίπεδα απόδοσης και θορύβου.

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Θυμάστε τον Μάικλ Νάιτ; Μπορούσε να φωνάξει το απίθανο αυτοκίνητό του από μακριά και εκείνο ανταποκρινόταν. Τώρα μπορείτε κι εσείς χάρη στο Remote Parking Pilot. Για πρώτη φορά, το σύστημα αυτό επιτρέπει στο όχημα να κινείται μέσα και έξω από γκαράζ και χώρους στάθμευσης από απόσταση, χρησιμοποιώντας ένα smartphone app, που επιτρέπει στους επιβάτες να έχουν εύκολη πρόσβαση στο αυτοκίνητο, ακόμη και αν ο χώρος είναι πολύ περιορισμένος. Καθίστε στο τραπεζάκι σας, παραγγείλτε τον καφέ και αφήστε την E-Class να παρκάρει για λογαριασμό σας*!!

*Το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν στην Ελληνική αγορά.

ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΣΤΟΝ… ΑΕΡΑ

Σε συγκριμένες εκδόσεις της νέας E-Class, η τεχνολογία Mercedes εισάγει την αερανάρτηση πολλαπλών θαλάμων, επιλογή μοναδική, ανάμεσα στα αυτοκίνητα στην κατηγορία της. Τρεις θάλαμοι διαφορετικού μεγέθους στα στελέχη του πίσω άξονα και δύο στα στελέχη του εμπρόσθιου άξονα, καθιστούν δυνατό τον έλεγχο της αερανάρτησης, σε τρία στάδια. Με τον τρόπο αυτό, οι επιβάτες απολαμβάνουν τη μαλακή ανάρτηση και μία αίσθηση οδηγικής ευστάθειας καθώς αυξάνεται η ταχύτητα.

H προηγμένη αυτή τεχνολογία επιτρέπει στο αυτοκίνητο να παρέχει τη μέγιστη οδηγική άνεση, ακόμη και όταν μεταφέρει όλη την παρέα, σε ένα ταξίδι με το… πορτ-μπαγκάζ γεμάτο. Το έξυπνο σύστημα αερανάρτησης ελέγχει το ύψος, ανάλογα με την ταχύτητα και μειώνει την κατανάλωση καυσίμου στον αυτοκινητόδρομο, χαμηλώνοντας, για παράδειγμα, το ύψος του οχήματος. Οι μοναδικές ιδιότητες του… αέρα θα φανούν πολύτιμες στον οδηγό σε περιπτώσεις οδήγησης σε ανώμαλους ή βοηθητικούς δρόμους.

Α, και τον έλεγχο της πλεύσης στον αέρα τον έχει ο οδηγός. Η απόσταση από το έδαφος μπορεί να αυξηθεί με το πάτημα ενός κουμπιού στον αριστερό διακόπτη ρύθμισης ύψους. Επιπλέον, ο διακόπτης DYNAMIC SELECT στο κόκπιτ επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει τη ρύθμιση που προτιμά από τις τέσσερις επιλογές που του δίνονται σχετικά με το AIR BODY CONTROL: “Comfort”, “ECO”, “Sport” και “Sport +”. Η πρόσθετη επιλογή «Individual» επιτρέπει στον οδηγό να διαμορφώνει το όχημα ανάλογα με τις δικές του προτιμήσεις.

Αφήστε την ασφάλεια στην E-Class

Και ερχόμαστε στο πεδίο εκείνο, που το αυτοκίνητο αυτό της Mercedes μπορεί χωρίς υπερβολές να διεκδικήσει τον τίτλο του πιο έξυπνου τετράτροχου στον πλανήτη. Την ασφάλεια οδηγού και επιβατών. Ποτέ μέχρι σήμερα, δεν συγκεντρώνονταν σε ένα μόνο αυτοκίνητο τόσες λειτουργίες που προβλέπουν, προειδοποιούν και προλαμβάνουν ένα ατύχημα. Μια μικρή γεύση από τα όσα η “τεχνητή νοημοσύνη” θα παρέχει στον άνθρωπο στο μέλλον.

Η E-CLASS ΣΟΥ ΒΑΖΕΙ ΦΡΕΝΟ

Το Active Brake Assist, περιλαμβάνεται στον βασικό εξοπλισμό και είναι σε θέση να προειδοποιήσει τον οδηγό για επικείμενο κίνδυνο πρόσκρουσης, αλλά και να συμβάλλει στο σωστό φρενάρισμα, με την κατάλληλη υποστήριξη, κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης κατάστασης.  Εκτός από την πιο αργή κίνηση του προπορευόμενου οχήματος και τα σταματημένα οχήματα, το σύστημα έχει την ικανότητα να εντοπίζει πεζούς που επιχειρούν να διασχίσουν παρακινδυνευμένα το δρόμο σε μικρή απόσταση από το αυτοκίνητο, να προειδοποιήσει και να επέμβει ώστε να αποτραπεί η πρόσκρουση.

ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΡΕΠΕΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ

Κι αν το έξυπνο φρενάρισμα είναι μία μόνο πλευρά της ασφάλειας, η E-Class έχει δεκάδες τέτοιες καινοτομίες προς ώφελος της ασφαλούς οδήγησης. Το Active Lane Keeping Assist μπορεί να σταματήσει τον οδηγό από άσκοπη αλλαγή λωρίδας, επεμβαίνοντας διορθωτικά με μονόπλευρη εφαρμογή των φρένων.

Φανταστείτε πως μια εσφαλμένη κρίση κάνει τον οδηγό να επιχειρήσει προσπέραση ή παρέκκλιση της πορεία του, με κίνδυνο την σύγκρουσης, π.χ. με όχημα που κινείται στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας ή κατά τη διάρκεια οχημάτων που προσπερνούν γρήγορα την E-Class. Το  Active Lane Keeping Assist μπορεί να παρέμβει και να αποτρέψει το μοιραίο.

Η E-CLASS ΔΕΝ ΕΧΕΙ “ΤΥΦΛΑ ΣΗΜΕΙΑ”

Για όσους είναι οδηγοί χρόνια και έχουν βρεθεί στο τιμόνι πολλών αυτοκινήτων, τα “τυφλά σημεία” αποτελούν σίγουρο “άγχος”, ειδικά αν δεν έχει κανείς προλάβει να εξοικειωθεί με τον όγκο και τους καθρέφτες του οχήματος που οδηγεί. Η E-Class διαθέτει το Active Blind Spot Assist που μπορεί να προειδοποιεί για τον κίνδυνο πλευρικής σύγκρουσης σε τυπικές συνθήκες κυκλοφορίας στην πόλη σε χαμηλές ταχύτητες αλλά και να παρέμβει διορθωτικά την τελευταία στιγμή για να αποτραπεί μια σύγκρουση σε ταχύτητες πάνω από 30 km/h.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Αν όλα τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν εκεί έξω διέθεταν τα παραπάνω, ίσως τα ατυχήματα να μειώνονταν αισθητά. Επειδή όμως η E-Class, είναι ένα αυτοκίνητο του μέλλοντος, που κινείται στο παρόν, έχει προβλέψει και για την ατυχή στιγμή μιας πρόσκρουσης από πίσω.  Το PRE-SAFE PLUS μπορεί να προστατεύσει από τις συγκρούσεις με οχήματα που ακολουθούν ενεργοποιώντας τους εντατήρες ζωνών ασφαλείας PRE-SAFE και – εάν το όχημα είναι ακίνητο – ενεργώντας στα φρένα ώστε να εμποδίσει το αυτοκίνητο να τσουλήσει προς τα εμπρός λόγω της σύγκρουσης.

Εμπιστευθείτε στη Mercedes την οδηγικής σας ικανότητα

Επειδή όμως, κάθε τεχνολογία για την ασφάλεια, όσο προηγμένη κι αν είναι, προϋποθέτει πως στο τιμόνι βρίσκεται ένας άνθρωπος, οι ειδικοί της Mercedes φρόντισαν ώστε να βγάλουν στον κάθε οδηγό, τον καλύτερο εαυτό του. Συστήματα τεχνολογίας που λαμβάνουν υπόψη τις αρετές, αλλά και τις αδυναμίες των οδηγών.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ ΣΑΣ

Η E-Class διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα, που βασίζεται στα ανθρώπινα αντανακλαστικά στο εσωτερικό του αυτιού, και το οποίο ονομάζεται «αντανακλαστικό του αναβολέα» (stapedius reflex). Με το PRE-SAFE Sound, το αυτοκίνητο εκπέμπει ένα σύντομο ηχητικό σήμα παρεμβολής μέσω του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου, σε περίπτωση που ανιχνεύσει κίνδυνο σύγκρουσης. Με αυτό τον τρόπο, είναι πιθανό να προκληθεί το φυσικό αντανακλαστικό του οδηγού, αλλά και να προετοιμαστούν τα αυτιά των επιβατών για τoν αναμενόμενο ήχο του ατυχήματος.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΟΥ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

Πόσες φορές χρειάστηκε να οδηγήσετε κατάκοποι και νυσταγμένοι; Αν δεν έχετε την απάντηση είναι γιατί τις περισσότερες από αυτές είτε δεν το συνειδητοποιήσατε, είτε αγνοήσατε την κούραση. Όμως, αυτή η κούραση προκαλεί έλλειψη συγκέντρωσης με τα συνακόλουθα αποτελέσματα της τελευταίας, πίσω από το τιμόνι. Στον βασικό εξοπλισμό της, η E-Class διαθέτει το ρυθμιζόμενο ATTENTION ASSIST, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό για έλλειψη προσοχής και υπνηλία. Ένα SOS που θα βάλει και πάλι το μυαλό σου σε τάξη και τη σκέψη σου εκεί που πρέπει: στο δρόμο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα