H Σουηδία είναι η πιο… “ζεστή” χώρα του κόσμου!

H Σουηδία είναι η πιο… “ζεστή” χώρα του κόσμου!

Ίσως όχι για όλους, είναι όμως σίγουρα για την Ειρήνη, που βρέθηκε εκεί για τον γιo της #apoagapi

Είναι αλήθεια. Η θερμοκρασία στην Σουηδία ανέβηκε κατακόρυφα! Κι αυτό χάρη σε μία μητέρα, έναν αγαπημένο χυμό, την Amita και μία ευχή #apoagapi.

Η μητέρα είναι η Ειρήνη που δεν μπορούσε να είναι παρούσα σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές του γιού της, ευχήθηκε όμως να «είναι εκεί». Και η Amita, έκανε την ευχή της πραγματικότητα… Κάπως έτσι ξεκινά η ιστορία που ζέστανε την Σουηδία.

Η Ειρήνη Δάρμη στήριζε πάντα την προσπάθεια του γιου της Μάνου, στο ποδόσφαιρο. Και ήρθε η ώρα της επιβράβευσης. Το καλοκαίρι ο 12χρονος “μπαλαδόρος” ταξίδεψε στην Σουηδία για να λάβει μέρος με την ομάδα του, τον Αθλητικό Όμιλο Αγίας Παρασκευής, στο Gothia Cup, το μεγαλύτερο διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους. Η Ειρήνη αγχωνόταν ακόμα και με την ιδέα πως θα βρισκόταν για πρώτη φορά τόσο μακριά από το γιο της. Αλλά ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να τον συνοδεύσει στο μεγάλο του εγχείρημα. Η σκέψη της και η αγκαλιά της όμως θα ήταν μαζί του κάθε στιγμή για να μην νιώσει καθόλου μόνος.

Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Μάνο. Ήθελα να βρίσκομαι δίπλα του. Ξέραμε, όμως, ότι ήταν αδύνατο. Και οι δύο. Οπότε δεν με περίμενε με τίποτα

Η τύχη όμως ευνοεί τους τολμηρούς! Και η Ειρήνη είναι σίγουρα ανάμεσά τους, και ανάμεσα στις χιλιάδες μητέρες που προσπαθούν καθημερινά να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους όντας δίπλα στα παιδιά τους. Ευχήθηκε λοιπόν στην πλατφόρμα της Amita, www.apoagapi.gr,  να βρεθεί στο πλευρό του Μάνου και η Amita έκανε μία ακόμη ευχή πραγματικότητα.

Ο Μάνος δεν γνώριζε, φυσικά, το μυστικό της Ειρήνης και οι μέρες περνούσαν. Τον συνόδευσε στο αεροδρόμιο και τον αποχαιρέτησε σαν να μην συνέβαινε τίποτα. 4 ώρες μετά την αναχώρηση της πτήσης του, το πλάνο της έκπληξης ξεκίνησε καθώς η Amita είχε εξασφαλίσει ένα εισιτήριο και για την Ειρήνη, για τον ίδιο φυσικά προορισμό! Ένα εισιτήριο που έκρυβε μέσα του το χαμόγελο μίας μητέρας και ενός γιου που θα ζούσαν μαζί το πρώτο του μεγάλο πρωτάθλημα, τα πρώτα «διεθνή» γκολ, τα πρώτα χειροκροτήματα.

Μόνος σύμμαχος ο προπονητής του Μάνου που γνώριζε για την έκπληξη από την αρχή και βοήθησε στην άψογη εκτέλεσή της! Για δύο ημέρες μητέρα και γιός δεν είχαν μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο προκειμένου ο Μάνος να μην καταλάβει τίποτα. Ο πατέρας του τον καθησύχαζε λέγοντας του πως «το κινητό της μαμάς έχει μπλοκάρει»! Έτσι λοιπόν, έμεινε άφωνος όταν λίγα λεπτά πριν το μεγάλο αγώνα είδε τη μητέρα του μπροστά του.

Να σας πω, είναι 12 χρονών. Περνάει…φάση που δεν θέλει πολλά-πολλά με τη μαμά του. Δεν είχα ιδέα αν θα χαρεί. Να εμφανιστώ έτσι ξαφνικά; Μπροστά σε όλα τα παιδιά της ομάδας; Σκεφτόμουν ότι δεν θα ήθελε καν να με αγκαλιάσει!

Αν και η Ειρήνη φοβόταν για την αντίδρασή του εκείνος, έτρεξε στην αγκαλιά της και αυτό του έδωσε δύναμη για όλους τους αγώνες που ακολούθησαν. Η Ειρήνη ήταν εκεί, γεμάτη υπερηφάνεια και ευτυχία. Και ο Μάνος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, για χάρη της. Δεν θα μπορούσε να κάνει κι αλλιώς!

Σε όλους τους αγώνες έπαιζε με την ψυχή του. Ναι, έπαιζε και δεν τον ένοιαζε. Πως να μην τον καμαρώνω; Αν κι ο μικρότερος στην ομάδα, δεν θέλει να του χαρίζονται. Θέλει να τον βλέπουν ως ίσο. Το αγόρι μου!

Η Ειρήνη είναι μία από τις χιλιάδες μητέρες «ηρωίδες που προσπαθούν καθημερινά να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο και να βρίσκονται εκεί, σε κάθε χαμόγελο, κάθε κατόρθωμα και κάθε σημαντική στιγμή των παιδιών τους! Και η Amita στέκεται σταθερά και έμπρακτα στο πλάι τους!

Χάρηκα τόσο πολύ που το έζησα όλο αυτό γιατί (ο Μάνος) έχει μεγαλώσει και θα αρχίσει να φεύγει πια μακριά μου»

 

Μπείτε στην πλατφόρμα της Amita www.apoagapi.gr για να μάθετε περισσότερα για την πρωτοβουλία της Amita και όλες τις ευχές που έχουν γίνει πραγματικότητα!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα